Η ακρίβεια φέρνει πρόστιμα. Ποιος έχει σειρά μετά τους BIC, Public, Plaisio και Praktiker

Η ακρίβεια φέρνει πρόστιμα. Ποιος έχει σειρά μετά τους BIC, Public, Plaisio και Praktiker

το 55,2% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το θέμα 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια είναι η ακρίβεια… Τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα, αλλά πλησιάζουμε στην αρχή του τέλους». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για το καυτό θέμα των τελευταίων μηνών, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε χθες. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έλαβε σοβαρά υπόψιν του τις τελευταίες δημοσκοπήσεις από τις οποίες προκύπτει ότι μόνο το 4,8% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι αποτελεσματικά. Αντίθετα το 55,2% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το θέμα καθόλου ή σχεδόν καθόλου.

Είναι προφανές ότι η στο Μέγαρο Μαξίμου, οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη, για την επικοινωνιακή διαχείριση του μεγάλου αυτού θέματος σε πρώτη φάση. Για παράδειγμα χθες διάβασα το δελτίο τύπου του υπ. Ανάπτυξης μετά την συνάντηση του Υπουργού Σκρέκα με τους Αρτοποιούς, από το οποίο προκύπτει ότι ο υπουργός τους ζήτησε να κρατήσουν σταθερές τιμές στο ψωμί , γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα. Η «σύλληψη» των «ασύδοτων» αρτοποιών που θα κερδίζουν αθέμιτα, όπως τουλάχιστον είπε ο υπουργός, θα προκύψει από τους αυστηρούς ελέγχους που πραγματοποιεί η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) στα μεικτά περιθώρια κέρδους στον κλάδο της αλευροβιομηχανίας .

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η ανοιχτή πρόσκληση του υπουργού, μόλις πριν από περίπου μία εβδομάδα, στους δημόσιους υπαλλήλους να αποσπαστούν οικειοθελώς στη ΔΙΜΕΑ , διότι η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ευγενική... χορηγία των διυλιστηρίων στα φορο-έσοδα και το ελληνικό πρόβατο που...ασπρίζει

Tα ψιλά γράμματα για Κλουκίνα Λάππα, η καθυστέρηση της Noval και οι ξένοι που σαρώνουν ότι... βρουν

Βρέχει πρόστιμα

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα βρέχει πρόστιμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η "βροχή" προστίμων είναι πρωτόγνωρη για τα εγχώρια ειωθότα- προφανώς και έχει την "άνωθεν" κάλυψη-αν όχι παραίνεση- όσον αφορά-και σημειολογικά- "βαριά" ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικότητας προκειμένου το μήνυμα/προειδοποίηση να είναι ξεκάθαρο και προς πάσα κατεύθυνση.

Μόλις πριν λίγες μέρες υπεβλήθη ένα ηχηρό πρόστιμο ύψους 230.150 ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης στην ΒΙΟΛΕΞ BIC MAE επειδή διέθεσε σχολικά είδη παραβιάζοντας το ανώτατο όριο στο μεικτό περιθώριο κέρδους. Η συγκεκριμένη "καμπάνα" έρχεται σε συνέχεια ανάλογων σε Public, ΠΛΑΙΣΙΟ, Praktiker για εικονικές εκπτώσεις. Η αναφορά του υπουργείου σε εικονικές εκπτώσεις- δλδ "μαϊμού", εντελώς παραπλανητικές και μάλιστα σε περίοδο που δοκιμάζεται η μέση οικογένεια και...ανθεί ο πληθωρισμός απληστίας- ξεκάθαρη και κατατοπιστική για τον καταναλωτή, ο οποίος καλό είναι κάποια στιγμή να αποκτήσει συνείδηση επιβραβεύοντας αυτούς που δεν τον παραπλανούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 230.150 ευρώ που επιβλήθηκαν στην BIC αναλογούν στο διπλάσιο από το όφελος που αποκόμισε η εταιρεία από την πώληση 73 κωδικών, από στυλό, μολύβια και ξύστρες, γόμες μέχρι κάθε λογής προϊόντα απαραίτητα για μία οικογένεια, που στην αρχή της σχολικής περιόδου στενάζει υπό το βάρος των υπέρογκων αυξήσεων. Για τα αυτονόητα ο λόγος.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ