Lamda Development: Game changer η είσοδος Προκοπίου, και τι "βλέπουν" οι χρηματιστές

Lamda Development: Game changer η είσοδος Προκοπίου, και τι "βλέπουν" οι χρηματιστές
Γ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Μέχρι ώρας η αποδοχή της συμφωνίας ήταν θετική χρηματιστηριακά

Με σερί θετικών συνεδριάσεων, απόρροια σταθερών εισροών επενδυτικών κεφαλαίων η μετοχή της Lamda Development έφθασε σε υψηλά 24 μηνών, ξαφνιάζοντας θετικά την επενδυτική κοινότητα. Ενα μήνα μετά την είσοδο του Γεώργιου Προκοπίου στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης η αλλαγή-επενδυτική/χρηματιστηριακή- αποτυπώνεται πλέον με θετικό πρόσημο στο ταμπλό.

Η απόκτηση 3.534.734 ίδιων μετοχών- συνολικής αξίας 25 plus εκατ ευρώ- από την Zerko Enterprices Ltd (συμφερόντων της οικογένειας του εφοπλιστή) αποτέλεσε την κίνηση-ματ που προσέλκυσε την προσοχή των αναλυτών. Ο biliionaire ιδρυτής των Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενοπλοίων στον κόσμο, αλλά όπως είχε δηλώσει ο ίδιος "...στην ναυτιλία κάνει το χόμπυ του...".

Από την εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μέχρι "πρωτοσέλιδο" στα γερμανικά Μέσα- όταν ναύλωσε δύο πλωτές μονάδες επαναεριοποίησης και αποθήκευσης της Dynagas από την Deutsche ReGas αλλά και στις...στεριανές επενδύσεις του έχει αποδείξει πως "βλέπει" τις ευκαιρίες που διανοίγονται σε διάφορους κλάδους.

H συμφωνία με την Lamda Development (Προκοπίου-Λάτση) για την δημιουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών, International Baccalaureate (IB) έρχεται μετά την κίνηση του Hellenic Healthcare Group (HHG) να προχωρήσει στην ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Το HHG- ανήκει στο fund CVC Capital Partners- έναντι 10 εκατ. αγόρασε το ακίνητο της πρώην Olympic Catering, ενώ θα δαπανήσει άλλα 15 εκατ. για την ανακαίνισή του και την αγορά εξοπλισμού, με το σύνολο της επένδυσης να ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ. Κόστος που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς το πανεπιστήμιο εκτός από την ιατρική σχολή θα πρέπει να έχει τουλάχιστον άλλες 2 σχολές ώστε να αδειοδοτηθεί, βάσει του ν/σ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Η είσοδος του Γιώργου Προκοπίου- μετά τον Αλεξ Φωτακίδη- στο Ελληνικό ήταν η αφορμή για να αναβαθμιστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Κοινός τόπος πως ο 78ετής εφοπλιστής είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην αγορά ακινήτων, με γνώση και "ματιά" των δυνατοτήτων που μπορεί να διανοίγονται, για αυτό και η απόκτηση του 2% θεωρήθηκε σαν...investment grade για την Lamda Development.

Μόνο τυχαία δεν είναι τους τελευταίους μήνες η στροφή των χρηματιστών- αρχικά της Pantelakis χρηματιστηριακή (τιμή-στόχος τα 11 ευρώ)- στη συνέχεια της Euroxx (τιμή-στόχος τα 10 ευρώ) και τελευταία την Axia που ξεκίνησε (11/7) εκ νέου την κάλυψη της μετοχής με στόχο τα 11,5 ευρώ. Μάλιστα οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας στο "θετικό σενάριο" που εξέτασαν ανεβάζουν τον πήχη στα 16 ευρώ.

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ