Γιατί... υπεραποδίδουν οι τράπεζες, το ενδιαφέρον για την ΚΕΚΡΩΨ και οι αγοραπωλησίες στην Profile

Γιατί... υπεραποδίδουν οι τράπεζες, το ενδιαφέρον για την ΚΕΚΡΩΨ και οι αγοραπωλησίες στην Profile

Το φλερτ της διοίκησης του ΧΑ στην τράπεζα Κύπρου

Στα υψηλά 2μηνου το Χρηματιστήριο Αθηνών με οδηγό τις τράπεζες

Εμφανής η υπεραπόδοση για τον δεικτοβαρή κλάδο- με συν 3,77% στις 1.321,80 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών έναντι 0,83% στις 1.464,39 του Γενικού Δείκτη. Με εισροές κυρίως από την πλευρά διαχειριστών ξένων funds και δευτερευόντως από εγχώριους θεσμικούς η άνοδος του κλάδου, με γνώμονα την αναβάθμιση της αξιολόγησης (στην επενδυτική βαθμίδα), την επιστροφή στην διανομή κερδών (μερισμάτων) μετά από μία 15ετία, την επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης συν την ηπιότερη μείωση επιτοκίων (σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις) ξανά βάζουν στο επίκεντρο τον κλάδο.

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα το discount με το οποίο "τιμολογούνται" οι τράπεζες χωρών του ευρώ-νότου (τάση που θα συνεχιστεί όσο η Γαλλία παραμένει στο στόχαστρο). Με θετικό "ταμείο" από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινά η τρέχουσα, θυμίζοντας το 3,17% της Εθνικής, το 1,89% η μετοχή σηματωρός του κλάδου Eurobank, στο 1% η Alpha και στο 1,08% η Πειραιώς. Να σημειωθεί ότι για την Πειραιώς έχει ήδη "κοπεί" μέρισμα (0,0632 ευρώ ανά μετοχή) που αν συνυπολογιστεί το τελευταίο κλείσιμο (3,851 ευρώ) φέρνει τη μετοχή κοντά στην τιμή του placement (4 ευρώ). Από την αρχή του έτους, η μετοχή της Eurobank ενισχύεται 34,10%, η Εθνική 30,37%, η Πειραιώς 20,34% και 8,8% η Alpha Bank.

Mειώνει ο (Μπάμπης) Στασινόπουλος- ενισχύουν οι θεσμικοί

Δεν πέρασαν απαρατήρητες από την κοινότητα οι τελευταίες πωλήσεις μετοχών από τον Χαράλαμπο Στασινόπουλο, με αποτέλεσμα το ποσοστό του προέδρου και βασικού μετόχου της Profile να διαμορφωθεί στο 42,76% (από 46,48%). Συγκεκριμένα, διέθεσε 130.000 μετοχές στην τιμή των 5,05 ευρώ ανά μετοχή στις 15 Ιουλίου και 300.000 μετοχές προς 5,38 ευρώ ανά μετοχή στις 17 Ιουλίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αγοραστές των πακέτων ήταν εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές.

Κέκρωψ: Ανοδος λόγω Λαυρίου-και όχι για το Ψυχικό

Με 6% την προηγούμενη εβδομάδα και 20,91% σε διάστημα μηνός, η μετοχή της Κέκρωψ έχει ενισχυθεί στα 1,59 ευρώ. Από τα αγαπημένα "χαρτιά" των πιο risky παικτών του ΧΑ για σειρά ετών, βρισκόταν ενίοτε στο επίκεντρο λόγω της έκτασης-φιλέτο στο Ψυχικό και του ενδεχομένου αξιοποίησής της. Σαν το...Γεφύρι της Αρτας το συγκεκριμένο, όμως πλέον είναι ένα άλλο project που θα μπει μπροστά και φαίνεται να κεντρίζει την προσοχή μερίδας επενδυτών.

Ο μεγάλος αναπτυξιακός σχεδιασμός της Πειραιώς με την Dimand για την αστική αξιοποίηση έκτασης (περίπου) 100 στρεμμάτων στο Λαύριοέχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά διορατικών αγοραστών, καθώς το 25% (της έκτασης ) ανήκει στην Κέκρωψ. Η μεταβίβαση ποσοστού (4,6%) από την Intradevelopment στον Πέτρο Σουρέτη, ήταν επίσης ένας λόγος αυτής της αλλαγής (σ)τάσης των συγκεκριμένων επενδυτών.

Κύπρου: Θέλει αλλά αργεί...

Διαρκείας το φλερτ της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε αυτήν της Τράπεζας Κύπρου, προκειμένου να πειστεί και προχωρήσει σε εισαγωγή των μετοχών της- παράλληλα- και στην ελληνική αγορά. Κοινός τόπος πως η διοίκηση της τράπεζας είναι δεκτική, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αλλά υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Το βασικότερο, η εταιρεία συμμετοχών του ομίλου έχει έδρα στην Ιρλανδία, με τις μετοχές να είναι ήδη σε διπλή διαπραγμάτευση- Λονδίνο και Λευκωσία.

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ