Ο ιδιώτης που αγοράζει Revoil, ο Β. Αποστολόπουλος, το CVC, ο Μ. Τσαμάζ και το τραπεζικό rebound

Ο ιδιώτης που αγοράζει Revoil, ο Β. Αποστολόπουλος, το CVC, ο Μ. Τσαμάζ και το τραπεζικό rebound
Γ. Ρούσσος

Τι θα σημάνει η Γαλλική εκλογική αναμέτρηση για την ευρωπαϊκή οικονομία

Ο... ιδιώτης που αγοράζει Revoil

Ποιος είναι πίσω από τις αυξημένες συναλλαγές των τελευταίων συνεδριάσεων που πραγματοποιούνται στο "χαρτί" της revoil και κυρίως ποιος ο αποδέκτης της προσυμφωνημένης εντολής που πέρασε χθες μέσω του χρηματιστηρίου;. Ειδικότερα, στις 12.10' (και 42" ) πραγματοποιήθηκε εντολή για 209.000 τμχ στην τιμή των 1,70/μτχ, για να αλλάξουν χέρια, άλλα 90.000 τμχ στην διάρκεια της συνεδρίασης.

Στα 1,86 ευρώ με άνοδο 4,49% για τη μετοχή, σε συνέχεια του +2,30% της Παρασκευής και του +8,14% της Πέμπτης. Προφανώς ισχυρός παίκτης- θα μπορούσε να είναι του κλάδου/ενδεχομένως...έμμεσα σύμφωνα με χρηματιστές- που αγοράζει εσπευσμένα σημαντικό μειοψηφικό ποσοστό (προφανώς από βασικό μέτοχο) σε ισχυρή άνοδο της τιμής. Χρηματιστηριακή αξία-μόλις- 40,7 εκατ. ευρώ.

Πολλές οι φήμες και το πρόσωπο που αναφέρεται στην αγορά, αλλά θα κρατήσουμε προς επιβεβαίωση αυτές τις φήμες. Πάντως αν είναι αυτός που μαθαίνουμε, θα γίνουν συνάδελφοι με τον προηγούμενο... ηγέτη!!!!

Τραπεζικό rebound για τις δύο από τις τέσσερις συστημικές

--- Κυρίως στα τραπεζικά χαρτιά επικεντρώθηκε το trading των βραχυπρόθεσμων, με τα futures του EuroStoxx Banks από νωρίς σε long τάση. Ισχυρή αντίδραση για μετοχές των BNP Paribas, Credit Agricole e.t.c Κλίμα που από νωρίς μεταφέρθηκε και στο ΧΑ, προς τις 1.245 μονάδες ο Τραπεζικός Δείκτης- με άνοδο μεγαλύτερη του 2,6%- Πειραιώς και Alpha Bank- μετοχές που είχαν υποαποδώσει το πρώτο 6μηνο, έναντι των Eurobank, Εθνικής ξεκίνησαν με υπεραπόδοση το δεύτερο. Να υποθέσω πως, χρήμα από Eurobank-Εθνική στην λογική του rotation μετακυλήθηκε στις άλλες 2 του "καρέ".

--- Διαβάζω για τον επόμενο προορισμό του Μιχάλη Τσαμάζ, μάλιστα ορισμένοι τον θέλουν-σχεδόν- να έχει "κλείσει" στον όμιλο Metlen. Μου έκανε εντύπωση η επιμονή των διαρροών, το έψαξα και δεν μου προέκυψε ανάλογη αίσθηση.

--- Ακουσα, τον Βασίλη Αποστολόπουλο να δηλώνει "ανοιχτός" στην περίπτωση απο-επένδυσης funds από τον κλάδο της υγείας. Υπέθεσα ότι θα αναφερόταν στο CVC Capital και αναζήτησα την άκρη του νήματος. Ισως θα το ήθελε, μου είπαν, αλλά θεωρεί δύσκολο το το CVC να διασπάσει το χαρτοφυλάκιο των νοσοκομείων που κατέχει, δηλαδή να πουλήσει κάποιο ή κάποια από τα νοσοκομεία. "Ξανά ρώτησα την πηγή, για να συμπληρώσει πως "είναι λιγότερο το κόστος για να αναπτυχθεί μόνο του (σ.σ. Το Ιατρικό Αθηνών) ενώ προέχει λ.χ. το project της Παιανίας...". Αυτά μας είπε ο βαθύς γνώστης του παρασκηνίου, και σας τα μεταφέρουμε.

--- Rotation στα χαρτιά του ομίλου Viohalco, ΄τώρα σε ElvalHalcor και Viohalco από την Cenergy Holdings.

Η Λεπέν, η δεύτερη κάλπη στη Γαλλία, η FED και οι αναλυτές

Η πρωτιά τόσο-όσο του Rassemblement National καθιστά ως πιο basic scenario αυτό της συγκατοίκησης. Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση της Ρώμης έτσι και στο Παρίσι είναι το υπέρογκο δημόσιο/κρατικό χρέος που θα λειτουργήσει σαν "χαλινάρι" για την...διαχείριση προς τον δρόμο/πολιτική που έχουν σχεδιάσει (και ποντάρει) οι πανίσχυρες αγορές. "Αχίλλειος πτέρνα" για την Μαρίν Λεπέν- στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση- το θηριώδες χρέος της Γαλλίας.

Στην περίπτωση της Τζόρτζια Μελόνι ο "εκβιασμός", η "χειραγώγηση" λειτούργησε, σταδιακά η Ιταλίδα έγινε συστημικός παίκτης. Αλλού εντοπίζουν το πρόβλημα διορατικοί αναλυτές, στην επιβάρυνση του σκηνικού στις ΗΠΑ. Εδώ τα bubbles είναι στην Wall Street, οι τερατώδεις αποτιμήσεις των ΑΙ stocks είναι το θέμα για πόσο θα μπορούν να συντηρούνται σε αυτά τα επίπεδα/κόστη χρήματος.

Ιδού το δίλημμα για την FeD, την Ουάσιγκτον, προκειμένου να συντηρηθεί η ελκυστικότητα της αμερικανικής αγοράς θα πρέπει τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλά- για να προσελκύουν κεφάλαια/assets από άλλες αγορές- κυρίως η Ευρώπη πληρώνει την αφαίμαξη- αλλά με ακριβό χρήμα απλά δεν "βγαίνουν" ακόμη και μέτρια δανεισμένες επιχειρήσεις.

---Σε παραλογισμό οι Βρυξέλλες, επιμένουν ακόμη και τώρα να απαιτούν από τις κυβερνήσεις χωρών-μελών την αυστηρή τήρηση δημοσιονομικών κανόνων. Δηλαδή τι; όπως "κουνώντας το δάκτυλο" στο Παρίσι να ζητούν- εν μέσω προεκλογικής περιόδου- δραστική μείωση δημοσίων δαπανών. Να γιατί, οι πιο νουνεχείς θεωρούσαν αναγκαία την παρουσία ενός Μάριο Ντράγκι στις Βρυξέλλες. Ο ex ECB και πρωθυπουργός στην Ιταλία είναι σταθερά διαπρύσιος υπέρμαχος της αύξησης των δημοσίων επενδύσεων.

--- Σε μία συγκυρία που το Βερολίνο- και οι "αυλικοί" του- είναι κάθετα αντίθετο/οι σε κάθε λογική έκδοσης ενιαίου χρέους (ευρω-ομόλογο για την άμυνα). Και από χθες έχει αναλάβει την προεδρία ο Βικτόρ Ορμπάν.

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ