Coca Cola: Βελτιωμένα έσοδα, κέρδη και outlook – Μοχλός οι υψηλότερες τιμές

Coca Cola: Βελτιωμένα έσοδα, κέρδη και outlook – Μοχλός οι υψηλότερες τιμές

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 12,3 δισ. δολάρια την περίοδο, πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών

Η Coca-Cola Co. αναθεώρησε ανοδικά τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους, καθώς οι υψηλότερες τιμές ενίσχυσαν τις επιδόσεις του γίγαντα των αναψυκτικών.
Η εταιρεία με έδρα την Ατλάντα βλέπει τώρα οργανική αύξηση των εσόδων, η οποία αφαιρεί τη συναλλαγματική μεταβλητότητα και άλλα στοιχεία, σε ένα εύρος από 9% έως 10% φέτος, πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη του Απριλίου για 8% έως 9%.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των αναψυκτικών Fanta, των χυμών Minute Maid και των αθλητικών ποτών Powerade ανέφερε ότι τα οργανικά έσοδα, τα οποία αποκλείουν τον αντίκτυπο των συναλλαγματικών μεταβολών και των εξαγορών, αυξήθηκαν κατά 15% την περίοδο , πολύ πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 9,4%.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 12,3 δισ. δολάρια την περίοδο, πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή στα 84 σεντς ξεπέρασαν τις προσδοκίες για 81 σεντς. Το συγκρίσιμο λειτουργικό περιθώριο κέρδους ήταν 32,8%, έναντι 31,6% ένα χρόνο νωρίτερα.

Παρότι οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να αντιστέκονται στις υψηλότερες τιμές ορισμένων ειδών παντοπωλείου, η Coca-Cola συνέχισε να αυξάνει τις τιμές των ποτών της. Κατά μέσο όρο σε όλες τις περιοχές, η εταιρεία αύξησε τις τιμές σε ένα μείγμα των προϊόντων της κατά 9%, περισσότερο από την αναμενόμενη από τους αναλυτές αύξηση του μείγματος τιμών κατά 8%. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 11% στη Βόρεια Αμερική.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο συνολικός όγκος μονάδων κιβωτίων της Coca-Cola αυξήθηκε κατά 2%, ανταποκρινόμενος στις εκτιμήσεις, αν και μειώθηκε κατά 1% στη Βόρεια Αμερική.

Τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με εκείνα της κύριας ανταγωνίστριας της Coca-Cola, της PepsiCo Inc., η οποία νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοίνωσε ασθενέστερη από την αναμενόμενη αύξηση των εσόδων της, καθώς η δραστηριότητά της στον τομέα των σνακ πλήττεται από τους αγοραστές που εστιάζουν όλο και περισσότερο στον προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ