STOP σε αυξήσεις μισθών - μπόνους σε διοικήσεις εισηγμένων από μετόχους και ο πωλητής στην AEGEAN

STOP σε αυξήσεις μισθών - μπόνους σε διοικήσεις εισηγμένων από μετόχους και ο πωλητής στην AEGEAN

Τι... τρέχει στην Παιανία;;

STOP των μετόχων σε αυξήσεις μισθών, μπόνους και παροχές υπέρ των διοικήσεων των εισηγμένων

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις εισηγμένων όπου ισχυροί μέτοχοι μειοψηφίας καταψηφίζουν (ή απέχουν ) προτάσεις των διοικήσεων για αναπροσαρμογή αμοιβών μελών δ.σ, επιπλέον bonuses, extra διάθεση μετοχών κ.λ.π. Είναι η πρώτη φορά- εξ' όσων θυμάμαι, από το 2007- που σε τόσο πολλές γ.σ προσήλθαν είτε μεμονωμένα είτε on block μέτοχοι μειοψηφίας με κάθετα αρνητική θέση στην λογική των "υπέρ αποδοχών".

Το φαινόμενο δεν περιορίζεται σε εισηγμένες συγκεκριμένου κλάδου, αντιθέτως συμπεριλαμβάνει από τράπεζες, τηλεπικοινωνίες μέχρι παραγωγή, ενέργεια κ.α. Ακριβώς επειδή-ακόμη- είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των γενικών συνελεύσεων και λόγω του ευάριθμου των περιστατικών θα περιοριστούμε-προσώρας- στην καταγραφή του γεγονότος. Με την δέσμευση να επανέλθουμε με αναλυτικά στοιχεία. Πάντως, και από την πλευρά των διοικήσεων καλό θα ήταν να μην υποτιμάται η στάση των μειοψηφούντων.

Malt Riviera: Πλήρωσε on time τη δόση για το Ελληνικό. Η άλλη πλευρά προχωρά τις εργασίες;

Είδα, στις οικονομικές καταστάσεις του φορέα Malt Riviera πως καταβλήθηκε η πρώτη δόση (για την απόκτηση του δικαιώματος χρήσης οικοπέδου) στην Ελληνικό Α.Ε. Στα 15 εκατ ευρώ το ποσό (έχει εγγραφεί στο πρώτο 3μηνο) και αφορά στην συμφωνία της Lamda Development με την ΤΕΜΕΣ για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας (Malt Riviera).

H εισηγμένη παραχωρεί τον χώρο (οικόπεδο) στον φορέα που έχει αναλάβει το project (συμμετέχουν Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος/ΤΕΜΕΣ με 80% και Lamda Development με 20%). Το ενδιαφέρον-πάντα σύμφωνα με τις καταστάσεις- είναι πως ενώ το Malt Riviera κατέβαλε στην ώρα του την πρώτη δόση η άλλη πλευρά δεν είχε ολοκληρώσει την διαμόρφωση του χώρου, πρόδρομες εργασίες κ.α.

Τι "τρέχει" στην Παιανία;

Ενα 2ήμερο θεαματικής ανόδου με ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές ήταν αρκετό για να αναθερμανθούν διάφορα ενδεχόμενα που αφορούν στον όμιλο Κόκκαλη. Τετάρτη- Πέμπτη οι συναλλαγές-κυρίως- σε Intralot και Intracom Holdings παρέπεμπαν σε περιόδους που ακολουθούσαν ανακοινώσεις της διοίκησης είτε για σημαντικές συμφωνίες είτε για θετικά νέα από την πορεία των 2 εισηγμένων. Ειδικότερα, για την Intralot την Τετάρτη η άνοδος ήταν 3,27% (στα 1,20 ευρώ) και 2,67% (στα 1,232 με υψηλό ημέρας τα 1,26 ) με συναλλαγές 2,69 εκατ τμχ. Στο 2ήμερο οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 5,5 εκατ τμχ.

Τελείωσε ο πωλητής στην AEGEAN;

Είναι αλήθεια πως παραξένεψε την αγορά η σημαντική διόρθωση της μετοχής από τα μέσα Μαϊου μέχρι τα τέλη Ιουνίου.Για ενάμιση μήνα η μετοχή της εισηγμένης- κόντρα στις προβλέψεις για χρονιά-ρεκόρ το 2024- προσγειώθηκε από τα 13,47 στα 10,85 ευρώ με συναλλαγές που παρέπεμπαν σε σημαντικό επενδυτή;/θεσμικό;/μέτοχο;

Από την συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου καταγράφεται σταδιακή επάνοδος αγοραστών, με αποτέλεσμα το χθεσινό 3,30% στα 11,90 ευρώ (με συναλλαγές 82,15 χιλ τμχ. Στα 1,072 δισ η αποτίμηση της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας, που εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της διοίκησης (ΕυτύχηςΒασιλάκης-Δημήτρης Γερογιάννης) είναι undervalue.

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ