Το... Willkomenn του Κώστα Νεμπή από την Deutsche Bank, οι αποτιμήσεις των διυλιστηρίων και ο Λάτσης

Το... Willkomenn του Κώστα Νεμπή από την Deutsche Bank, οι αποτιμήσεις των διυλιστηρίων και ο Λάτσης
K. Νεμπής

Ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ 

Willkomenn Κώστα Νεμπή

Ο πρώτος οίκος που έσπευσε να "καλωσορίσει" τον Κώστα Νεμπή στην ανάληψη και επίσημα των καθηκόντων του στον ΟΤΕ ήταν Γερμανικός. Και πως αλλιώς...με βασικό μέτοχο την Deutsche Telekom- ελέγχει το περίπου 51% του μ.κ- θα ήταν η Deutsche Bank που θα αναφερόταν στο νέο υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου.

Ειδικότερα στην έκθεση της για τον ΟΤΕ η Deutsche Bank κατ' αρχήν κάνει λόγο για ένα "ολοκληρωμένο στέλεχος", θυμίζει ότι έχει διανύσει χιλιόμετρα στη μητρική- και ως επικεφαλής της D.T στην Κροατία- πως κατάφερε να "γράψει" ισχυρές επιδόσεις/αποδόσεις. Μάλιστα ο αναλυτής του οίκου δεν φείδεται τιμής-στόχου, καθώς θέτει τον πήχη στα 19,5 ευρώ με σύσταση "αγορά"/buy. ΄

Πάντως τιμές πάνω από τα 15,81 ευρώ η μετοχή έχει-τουλάχιστον- 52 εβδομάδες να σημειώσει, ενώ σε διάστημα 10ετίας η πιο κοντινή τιμή(σ.σ. στον στόχο ) ήταν τα 18,46 Ιούνιος 2022. Στα 5,651 δισ η αποτίμηση, που πρακτικά εάν επιβεβαιωθεί η Deutsche Bank ο όμιλος έχει σημαντικό upgrade value. Για να δούμε.

Motor Oil vs HelleniQ Energy

Σημεία των καιρών η σύγκλιση της αποτίμησης των 2 ομίλων διύλισης. Στα 2,574 δισ αποτιμάται η Motor Oil- με τη μετοχή να υποχωρεί 2,27% από την αρχή του έτους-έναντι 2,416 δισ της HelleniQ Energy- με τη μετοχή να ενισχύεται 8,52% την ίδια περίοδο. Η μεταξύ των 2 όλο και μικραίνει, την ώρα που σε χρηματιστηριακά γραφεία κυκλοφορούν σενάρια για σχεδιασμό διάθεσης του 35% του μ.κ της HelleniQ Energy από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ενδεχόμενο που ωστόσο, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν συμπεριλαμβάνει ολική ή μερική αποεπένδυση της πλευράς Λάτση/ΡΟ&ΙΗ (έχει το 40% plus του μ.κ). Ωστόσο, για να μπορεί να ισχύει ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει η HelleniQ Energy να απεμπλακεί από την ΔΕΠΑ Εμπορίας. Θα μπορούσε αυτά να "τρέξουν" μέσα στον Ιούλιο; άγνωστο. Δεδομένη όμως η πρόθεση κυβερνητικών να ολοκληρωθεί ο όλος σχεδιασμός το ταχύτερο δυνατόν.

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ