Tα ψιλά γράμματα για Κλουκίνα Λάππα, η καθυστέρηση της Noval και οι ξένοι που σαρώνουν ότι... βρουν

Το 2022, οι Ξένες Αμεσες Επενδυσεις σε ακίνητα ανήλθαν σε 2 δισ.ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 68%

Tα ψιλά γράμματα για Κλουκίνα Λάππα, η καθυστέρηση της Noval και οι ξένοι που σαρώνουν ότι... βρουν

Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο και για τους εγχώριους παίκτες. 

Κλουκίνας - Λάππας. Στα ψιλά γράμματα το ενδιαφέρον

Στα "ψιλά γράμματα" των ανακοινώσεων του διοικητικού συμβουλίου της 26ης Σεπτεμβρίου μπορεί να "κρύβεται" το περιθώριο μόχλευσης για τη μετοχή. Ειδικότερα, μετά τη μερική διάσπαση του κλάδου ακινήτων θυγατρικής, επισημαίνεται ότι "...η επωφελούμενη θα παραμείνει εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα προσθέσει στις δραστηριότητες της τα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν στην κύρια δραστηριότητα του κλάδου..." Το "κλειδί" είναι στην (υπέρ) αξία όσων πρόκειται να εισφερθούν μελλοντικά στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Κλουκίνας Λάππας.. Η ταχύτητα με την οποία συγκαλούνται οι γενικές συνελεύσεις, που λαμβάνονται οι αποφάσεις φανερώνουν σπουδή για τον μετασχηματισμό της μητρικής (που θα παραμείνει στο ΧΑ).

Στα 42,230 εκατ. η αποτίμηση της εταιρείας, "κελύφους" της Intracom Properties- για την εισαγωγή της ως ΑΕΕΑΠ στο ΧΑ, με γνωστά τα φορολογικά οφέλη που χαίρει ως Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία. Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα αποτίμηση του χαρτοφυλακίου (σε όρους αντικειμενικής αξίας) το discount υπολογίζεται στο 30% (χωρίς να λογαριάζονται όσα θα εισφερθούν προσεχώς).Και μία λεπτομέρεια- με την σημασία της- σύμβουλος του προτείνοντος για την δημόσια πρόταση (28/7-25/8)- στο (1) ένα ευρώ- ήταν η Optima Bank.

Kαθυστερεί η Noval

Σε παράταση οδηγείται η εισαγωγή στο ΧΑ της ανώνυμης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Noval, όπως ενημερωθήκαμε χθες από την εταιρία, αφού με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παρατάθηκε η προθεσμία για την εισαγωγή των μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι την 15.10.2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ακρίβεια φέρνει πρόστιμα. Ποιος έχει σειρά μετά τους BIC, Public, Plaisio και Paktiker

Η ευγενική... χορηγία των διυλιστηρίων στα φορο-έσοδα και το ελληνικό πρόβατο που...ασπρίζει

Κανονικά οι υπόλοιποι μέχρι ώρας

Τrade Estates. Σύντομα θα υποβληθεί το ενημερωτικό δελτίο, ενώ η διαπραγμάτευση των μετοχών της Trade Estates αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Το 2018, ο Όμιλος FOURLIS αποφάσισε να εισέλθει στον κλάδο επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία μέσω της νέας θυγατρικής του εταιρείας με την επωνυμία TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ. Το 91,9% ανήκει στη Fourlis και το 8,11% της Autohellas. Συμμετοχή στην Trade Estates, απέκτησε η Μαριάννα Λάτση μέσω του family office της και απέκτησε το 4,2% της ΑΕΕΑΠ έναντι 8 εκατ. Η εταιρεία διεκδικεί το Smart Park της Reds και η διαπραγμάτευση είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Οrilina Properties: Έως το τέλος του 2023 εκτιμάται ότι θα διενεργήσει IPO για την εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑ Οrilina Properties, με το το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της να ξεπερνά τα 130 εκατ. το Α' εξάμηνο του 2023 ενώ προχωρά στην υλοποίηση των έργων δημιουργίας κατοικιών και ιδιωτικής λέσχης στο Ελληνικό. Η Εταιρεία αγόρασε δικαίωμα επιφανείας επί οικοπέδου 22.795 τ.μ. στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού με τίμημα 24 εκατ.

Σαρώνουν ότι βρουν οι ξένοι

Και επειδή μιλάμε για ακίνητα θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2022, οι Ξένες Αμεσες Επενδυσεις σε ακίνητα ανήλθαν σε 2 δισ.ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 68% σε ετήσια βάση και την καλύτερη επίδοση από το 2002, όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank.

Μάλιστα σε σχέση με το 2013, η αύξηση ήταν περίπου 15 φορές, αφού κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι Ξένες Αμεσες Επενδύσεις σε ακίνητα διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 156 εκατ. ευρώ

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ