Morgan Stanley: Αλμα 32% για τα κέρδη - Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα

Morgan Stanley: Αλμα 32% για τα κέρδη -  Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα

Η επενδυτική τραπεζική ανέκαμψε μετά από ένα «ισχνό» 2023

Ανώτερα των προβλέψεων ήταν τα κέρδη της Morgan Stanley το τρίτο τρίμηνο καθώς οι η επενδυτική τραπεζική και οι ενισχυμένες συναλλαγές απέφεραν περισσότερα έσοδα από τα αναμενόμενα.

Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη 1,88 δολάρια ανά μετοχή, πάνω από την εκτίμηση των αναλυτών για 1,58 δολ/μτχ., ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 15,38 δισ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο έναντι πρόβλεψης για 14,41 δισ. δολ.

Η Morgan Stanley είχε αρκετούς ευνοϊκούς παράγοντες υπέρ της. Η τεράστια επιχείρηση διαχείρισης πλούτου της τράπεζας βοηθήθηκε από τις υψηλές χρηματιστηριακές αξίες στο τρίμηνο, οι οποίες διογκώνουν τις αμοιβές διαχείρισης που εισπράττει η τράπεζα.

Η επενδυτική τραπεζική ανέκαμψε μετά από ένα «ισχνό» 2023, μια τάση που μπορεί να συνεχιστεί, καθώς η χαλάρωση των επιτοκίων θα ενθαρρύνει περισσότερες χρηματοδοτήσεις και συγχωνεύσεις.

Σημειωτέον ότι και οι ανταγωνίστριές της στη Wall Street ανακοίνωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η JPMorgan Chase, η Goldman Sachs και η Citigroup ξεπέρασαν τις προβλέψεις βοηθούμενες από καλύτερα από το αναμενόμενο έσοδα από τις συναλλαγές ή την επενδυτική τραπεζική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ