ΗΠΑ:Ειροές 6,27 δισ. δολ στα equity funds σε μια εβδομάδα

 ΗΠΑ:Ειροές 6,27 δισ. δολ στα equity funds σε μια εβδομάδα

Τα funds τεχνολογίας έλαβαν 2,29 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τη μεγαλύτερη εισροή από τα μέσα Δεκεμβρίου 2021

 


Τα equity funds των ΗΠΑ συνέχισαν να συσσωρεύουν εισροές την εβδομάδα έως τις 22 Νοεμβρίου, καθώς το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε από τις προσδοκίες για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ, με ταυτόχρονη πτώση των αποδόσεων του Δημοσίου να τροφοδοτεί περαιτέρω την όρεξη για ανάληψη κινδύνων.

Τα στοιχεία της LSEG έδειξαν ότι τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ έλαβαν καθαρά 6,27 δισεκατομμύρια δολάρια, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ μειώθηκε περίπου 19 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας τη ζήτηση σε τομείς όπως η τεχνολογία. Η απόδοση έφτασε στο χαμηλό δύο μηνών στο 4,416% την Τετάρτη.

Τα κεφάλαια του κλάδου της τεχνολογίας έλαβαν 2,29 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τη μεγαλύτερη εισροή από τα μέσα Δεκεμβρίου 2021. Οι επενδυτές, ωστόσο, άντλησαν 382 εκατομμύρια δολάρια και 339 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, από τους τομείς κοινής ωφέλειας και υγειονομικής περίθαλψης.


Ανά τμήμα, τα αμοιβαία κεφάλαια μεγάλης κεφαλαιοποίησης των ΗΠΑ προσέλκυσαν εισροές 4,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεχίζοντας μια τάση καθαρών αγορών πέντε εβδομάδων. Τα αμοιβαία κεφάλαια μικρής και πολλαπλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασαν επίσης εισροές περίπου 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα, ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια μεσαίας κεφαλαιοποίησης αντιμετώπισαν εκροές 824 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, τα αμοιβαία κεφάλαια ομολόγων των ΗΠΑ παρατήρησαν καθαρή απόσυρση περίπου 266 εκατομμυρίων δολαρίων, σπάζοντας ένα σερί δύο εβδομάδων καθαρών αγορών. Τα βραχυπρόθεσμα/ενδιάμεσα κεφάλαια της κυβέρνησης και του Δημοσίου των ΗΠΑ παρουσίασαν σημαντικές αναλήψεις ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη από τις 7 Δεκεμβρίου 2022.

Ωστόσο, τα χρεόγραφα των αναδυόμενων αγορών των ΗΠΑ και τα ομολογιακά κεφάλαια υψηλής απόδοσης έλαβαν περίπου 605 εκατομμύρια δολάρια και 319 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, σε εισροές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ