Deutsche Bank: Ζημιογόνα για πρώτη φορά μετά από 15 τρίμηνα

Deutsche Bank: Ζημιογόνα για πρώτη φορά μετά από 15 τρίμηνα

Oι καθαρές ζημίες που αναλογούν στους μετόχους ανέρχονται 143 εκατ. ευρώ

Η Deutsche Bank διέκοψε ένα σερί 15 τριμήνων με κέρδη, ανακοινώνοντας ζημίες, οι οποίες πάντως είναι μικρότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, καθώς προβλέπει μια συνεχιζόμενη αγωγή σχετικά με το τμήμα Postbank.

Oι καθαρές ζημίες που αναλογούν στους μετόχους ανέρχονται 143 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων σε δημοσκόπηση της LSEG μεταξύ αναλυτών για ζημίες 145 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε προηγουμένως επισημάνει ότι θα δεχόταν πλήγμα στο τρίμηνο λόγω της πρόβλεψης για την Postbank, που όπως επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι θα ανέλθει σε 1,3 δισ. ευρώ. Η μακροχρόνια αγωγή των επενδυτών ισχυρίζεται ότι η Deutsche Bank δεν πλήρωσε επαρκώς για την εξαγορά του γίγαντα λιανικής τραπεζικής το 2010.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 7,6 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η εξοικονόμηση αποδοτικότητας έφτασε τα 1,5 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα στο τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση στα 2,6 δισ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα β’ τριμήνου διατηρεί μια τάση κερδών για την τράπεζα. Στο α’ τρίμηνο, η Deutsche Bank είχε σημειώσει άνοδο 10% στα κέρδη της, σημειώνοντας το καλύτερο τριμηνιαίο αποτέλεσμα από το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ