Ιταλία: Η Intesa Sanpaolo δίνει χρόνο στους πελάτες για να εξαιρεθούν από την ψηφιακή αλλαγή

Ιταλία: Η Intesa Sanpaolo δίνει χρόνο στους πελάτες για να εξαιρεθούν από την ψηφιακή αλλαγή

Η Isybank, τράπεζα χαμηλού κόστους που βασίζεται στο cloud, αποτελεί βασικό στοιχείο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Διευθύνοντος Συμβούλου της Intesa, Carlo Messina, να αντέξει τον ανταγωνισμό από το fintech μειώνοντας το κόστος

 

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Intesa Sanpaolo παρέτεινε την προθεσμία για χιλιάδες πελάτες της να εξαιρεθούν από τη μετάβαση στην ψηφιακή Isybank, σύμφωνα με έγγραφο, μετά από διαμαρτυρίες από ενώσεις καταναλωτών.

Οι καταγγελίες ώθησαν την κεντρική τράπεζα της Ιταλίας καθώς και την αντιμονοπωλιακή αρχή να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η τράπεζα μετέφερε τους πελάτες στη μονάδα που βασίζεται σε εφαρμογές.

Σε ένα σημείωμα που στάλθηκε στους πελάτες τη Δευτέρα και είδε το Reuters, η τράπεζα έγραψε ότι όποιος ήθελε να παραμείνει στην Intesa Sanpaolo είχε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου προθεσμία να το δηλώσει. Προηγούμενη ανακοίνωση που εκδόθηκε τον Ιούλιο είχε ορίσει ως προθεσμία στις 30 Σεπτεμβρίου.
Η Letizia Giorgianni, από το κόμμα Brothers of Italy με επικεφαλής την πρωθυπουργό Giorgia Meloni, χαιρέτισε την κίνηση, λέγοντας ότι οι πελάτες της Intesa έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν από ποιον και πώς θα διαχειρίζονται τις αποταμιεύσεις τους.

Η Isybank, τράπεζα χαμηλού κόστους που βασίζεται στο cloud, αποτελεί βασικό στοιχείο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Διευθύνοντος Συμβούλου της Intesa, Carlo Messina, να αντέξει τον ανταγωνισμό από το fintech μειώνοντας το κόστος και εστιάζοντας τις προσπάθειες του ακριβού προσωπικού των καταστημάτων στη διαχείριση περιουσίας προστιθέμενης αξίας και μη.
Ο επόπτης του ανταγωνισμού στόχευσε στο πώς η Intesa ενημέρωσε τους κατόχους λογαριασμών για την κίνηση, προσθέτοντας ότι είχε λάβει περισσότερες από 2.000 καταγγελίες.

Το μήνυμα ήταν «διφορούμενο και στάλθηκε με τρόπο που δεν συνάδει με τη σημασία του θέματος που διακυβεύεται», δήλωσε η ρυθμιστική αρχή νωρίτερα αυτό το μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ