SoftBank: Η πτώχευση της WeWork οδήγησε σε ζημιές 5,2 δισ. δολ. το τρίμηνο

 SoftBank: Η πτώχευση της WeWork οδήγησε σε ζημιές 5,2 δισ. δολ. το τρίμηνο

Η πτώχευση της WeWork ήταν «μεγάλη ντροπή», δήλωσε ο Chief Financial Officer Yoshimitsu Goto σε μια ενημέρωση, προσθέτοντας ότι η εταιρεία πρέπει να μάθει τι πήγε στραβά για να βοηθήσει τη μελλοντική επενδυτική της δραστηριότητα 

 

Ο όμιλος SoftBank κατέγραψε τριμηνιαία ζημιά 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη, το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο στο κόκκινο, καθώς ο ιαπωνικός κολοσσός δέχτηκε το χτύπημα από τη χρεοκοπία της WeWork.Ήταν μια νέα υπενθύμιση της αστάθειας που είναι εγγενής στη στρατηγική του ιδρυτή Masayoshi Son να στοιχηματίζει μεγάλα σε συχνά επικίνδυνες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η WeWork, η start-up που μοιράζεται γραφεία, της οποίας ο στόχος να διαταράξει την παγκόσμια εμπορική ιδιοκτησία έφερε που κάποτε αποτίμηση 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναζήτησε προστασία από την πτώχευση των ΗΠΑ τη Δευτέρα, σημειώνοντας μια αξιοσημείωτη πτώση από τη χάρη.

Η SoftBank ανέφερε καθαρή ζημία 789 δισεκατομμυρίων γιεν (5,2 δισεκατομμύρια δολάρια) για τους τρεις μήνες έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με κέρδη 3,0 τρισεκατομμυρίων πέρυσι όταν πούλησε μεγάλο μέρος του μεριδίου της στον κινεζικό γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

Κατέγραψε ζημίες 234,4 δισεκατομμυρίων γιεν που σχετίζονται με την WeWork το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η πτώχευση της WeWork ήταν «μεγάλη ντροπή», δήλωσε ο Chief Financial Officer Yoshimitsu Goto σε μια ενημέρωση, προσθέτοντας ότι η εταιρεία πρέπει να μάθει τι πήγε στραβά για να βοηθήσει τη μελλοντική επενδυτική της δραστηριότητα.

Αλλά ακουγόταν επίσης μια αισιόδοξη νότα, λέγοντας ότι πίστευε ότι η SoftBank «έπιασε πάτο» και σημειώνει πρόοδο προς την κερδοφορία.
Ο σχεδιαστής chip Arm, ο οποίος κυκλοφόρησε στο χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια του τριμήνου, θα είναι ο νέος μοχλός αξίας για τη SoftBank, είπε.

Κατέγραψε πλεόνασμα κεφαλαίου 4,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα έσοδα της εισαγωγής.
Αφού έπαιξε άμυνα για αρκετό καιρό, η SoftBank είπε ότι θέλει να αναλάβει ξανά έναν πιο ενεργό επενδυτικό ρόλο, ιδιαίτερα εστιάζοντας στην τεχνητή νοημοσύνη.

«Ξεκινούσε προσεκτικά» τις επενδύσεις, είπε ο Goto, τονίζοντας ότι ήταν επιλεκτική με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μελλοντική ανάπτυξη.

Η επενδυτική της μονάδα Vision Fund κατέγραψε επενδυτικό κέρδος 21,4 δισεκατομμυρίων γιεν το τελευταίο τρίμηνο, αφού σημείωσε επενδυτικό κέρδος 160 δισεκατομμυρίων γιεν τρεις μήνες νωρίτερα.

Η SoftBank είπε ότι αντάλλαξε μη εξασφαλισμένα χαρτονομίσματα WeWork σε μετοχές και μετατρέψιμα ομόλογα, σημειώνοντας ζημία 21,6 δισεκατομμυρίων γιεν από τη συναλλαγή το πρώτο εξάμηνο.

Ενώ η SoftBank έχει σε μεγάλο βαθμό διαγράψει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στο WeWork όλα αυτά τα χρόνια, δήλωσε την Πέμπτη ότι η δέσμευσή της να παράσχει πιστωτική υποστήριξη για το WeWork αύξησε τις υποχρεώσεις της εταιρείας επενδύσεων κατά 57,5 δισεκατομμύρια γιεν το περασμένο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ