JPMorgan και Bpifrance θα επενδύσουν 60 εκατ. δολ. σε επενδυτικές υπό την ηγεσία των γυναικών

 JPMorgan και Bpifrance θα επενδύσουν 60 εκατ. δολ. σε επενδυτικές υπό την ηγεσία των γυναικών

Η συνεργασία με την κρατική επενδυτική τράπεζα της Γαλλίας ακολουθεί το πενταετές πρόγραμμα 30 εκατομμυρίων δολαρίων της JPMorgan για φτωχές περιοχές γύρω από το Παρίσι

Η JPMorgan ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συνεργάζεται με την Bpifrance για να επενδύσει περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες με επικεφαλής γυναίκες στη Γαλλία, όπου η τράπεζα έχει τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εμπορικό και επενδυτικό κόμβο τραπεζικής μετά το Λονδίνο.

Η συνεργασία με την κρατική επενδυτική τράπεζα της Γαλλίας ακολουθεί το πενταετές πρόγραμμα 30 εκατομμυρίων δολαρίων της JPMorgan για φτωχές περιοχές γύρω από το Παρίσι που ανακοινώθηκε το 2018, σε μια κίνηση που πιθανότατα θα αυξήσει το προφίλ του δανειστή των ΗΠΑ στη γαλλική κυβέρνηση. Το Παρίσι είναι ένας εμπορικός και επενδυτικός τραπεζικός κόμβος για την JPMorgan στην Ευρώπη. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της τράπεζας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από άποψη προσωπικού με 900 άτομα, μετά τη Βαρσοβία (1.200) και το Δουβλίνο (πάνω από 1.000).

Η παλαιότερη τράπεζα των ΗΠΑ στη Γαλλία, έχει ιστορία στη χώρα που χρονολογείται από το 1868. Στεγάζεται στο Place Vendome του Παρισιού, κοντά στους κήπους Tuileries και το Λούβρο, σε ένα κτίριο που αγόρασε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι αντιμετωπίζουν το υπουργείο Δικαιοσύνης της Γαλλίας και μοιράζονται την πλατεία με το ξενοδοχείο Ritz Paris και καταστήματα κοσμημάτων υψηλής ποιότητας και πολυτελείς μάρκες όπως η Cartier και η Louis Vuitton.

Στον απόηχο της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η JPMorgan αγόρασε ένα επταώροφο κτίριο κοντά στην ιστορική έδρα της στο πρώτο διαμέρισμα για να στεγάσει περισσότερους υπαλλήλους.

Η JPMorgan θα δεσμεύσει 50 εκατομμύρια δολάρια από την επένδυση των 60 εκατομμυρίων δολαρίων και η Bpifrance θα παράσχει 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν από 150 εκατομμύρια ευρώ έως 200 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2024.

Η Bpifrance θα διαχειρίζεται το όχημα μέσω του οποίου θα γίνουν οι επενδύσεις, το Spark France, σε στενή συνεργασία με την JPMorgan Asset Management, πρόσθεσε.

Η JP Morgan θα επενδύσει επιπλέον 20 εκατομμύρια δολάρια σε υποβαθμισμένες κοινότητες στη Γαλλία, ανέφερε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, έχει προωθήσει πολιτικές και συνεργασίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που, όπως είπε, πιστεύει ότι θα προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ