Barclays: Ξεκινά απολύσεις στο τμήμα καταναλωτικής τραπεζικής των ΗΠΑ

Barclays: Ξεκινά απολύσεις στο τμήμα καταναλωτικής τραπεζικής των ΗΠΑ

Οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% των εργαζομένων στο τμήμα καταναλωτών της τράπεζας

Η Barclays απολύει δεκάδες υπαλλήλους στο τμήμα καταναλωτικής τραπεζικής των ΗΠΑ στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας προσπάθειας για μείωση του κόστους, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% των εργαζομένων στο τμήμα καταναλωτών της τράπεζας στις ΗΠΑ, είπε η πηγή. Το προσωπικό ενημερώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
"Ελέγχουμε την επιχείρησή μας σε τακτική βάση για να διασφαλίσουμε ότι λειτουργούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά", δήλωσε εκπρόσωπος της Barclays. «Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες και οι εργαζόμενοι των οποίων οι ρόλοι έχουν επηρεαστεί θα λάβουν ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών μετάβασης».

Η Barclays ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει έναν νέο γύρο αναδιάρθρωσης τους επόμενους μήνες, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα σε ολόκληρη την τράπεζα σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα κέρδη.

Ωστόσο, οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν 6% την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές της βρετανικής τράπεζας αφομοίωσαν τις αρνητικές προοπτικές της για την εγχώρια αγορά της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος C.S. Venkatakrishnan είπε ότι η τράπεζα θα ενημερώσει τους επενδυτές για τους τομείς που επηρεάζονται όταν η Barclays αναφέρει τα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους τον Φεβρουάριο.

Η τράπεζα καταρτίζει ήδη σχέδια για περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην εγχώρια τράπεζα λιανικής και περικοπή προσωπικού στην επενδυτική της τράπεζα, ανέφερε το Reuters τον περασμένο μήνα.


Η επιχείρηση καταναλωτών, καρτών και πληρωμών της Barclays, η οποία στεγάζει το τμήμα των ΗΠΑ που επηρεάστηκε από τις τελευταίες περικοπές θέσεων εργασίας, αποτέλεσε πηγή δύναμης για την τράπεζα τα τελευταία τρίμηνα καθώς η αύξηση των υπολοίπων πιστωτικών καρτών από την εξαγορά της Gap Inc's της εταιρείας λιανικής πώλησης κατά 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια .

Ωστόσο, οι προοπτικές για την επιχείρηση φαίνονται πιο σκοτεινές τώρα, με την τράπεζα να προειδοποιεί την Τρίτη ότι οι υψηλότερες προσδοκίες για την ανεργία στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια πληρωμών από πελάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ