Οργή κατά του Spotify για την προώθηση αντιεμβολιαστών

Οργή κατά του Spotify για την προώθηση αντιεμβολιαστών

Πολλοί είναι εκείνοι που κλείνουν τον λογαριασμό τους στο Spotify, ενώ η Apple επιχείρησε να επωφεληθεί από την κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η γνωστή υπηρεσία μουσικής.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της δημοφιλούς υπηρεσίας μουσικής να διατηρήσει στον κατάλογό της έναν Αμερικανό podcaster ο οποίος είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των ενμβολίων.

Η αρχή έγινε όταν ο διάσημος Αμερικανοκαναδός τραγουδιστής Νιλ Γιανγκ κάλεσε το Spotify να επιλέξει αν θα κρατήσει τα τραγούδια του στη βιβλιοθήκη του ή αν θα διατηρήσει τον Joe Rogan, ο οποίος διαθέτει συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την εταιρεία.

Ο Rogan έχει προκαλέσει πολλές φορές αντιδράσεις για τις θέσεις του έναντι των εμβολίων κατά του κορονοϊού και πριν από μερικές ημέρες το Spotify έγινε αποδέκτης επιστολής 270 επιστημόνων που ζητούσαν να σταματήσει η αναμετάδοση των αβάσιμων θέσεών του. Την πλευρά των επιστημόνων επέλεξε να στηρίξει ο Neil Young και το Spotify απάντησε επιλέγοντας να διαγράψει από τους καταλόγους του τα τραγούδια του καλλιτέχνη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αναπτύχθηκε στα κοινωνικά δίκτυα μία εκστρατεία κατά του Spotify που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει για ένα μεγάλο διάστημα η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών. Πολλοί είναι εκείνοι που κλείνουν τον λογαριασμό τους στο Spotify, ενώ η Apple επιχείρησε να επωφεληθεί σχολιάζοντας πως η δική της υπηρεσία Apple Music είναι "το σπίτι του Neil Young". Το παράδειγμα του καλλιτέχνη ακολούθησε μία άλλη γνωστή δημιουργός, η Joni Mitchell και δεν αποκλείεται το κύμα των αντιδράσεων να διογκωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ