Καλαμάτα: Σφραγίστηκε κατάστημα εστίασης στην παραλία μετά από καταγγελίες στο MyCoast

Καλαμάτα: Σφραγίστηκε κατάστημα εστίασης στην παραλία μετά από καταγγελίες στο MyCoast

Μέχρι τις αρχές Ιουλίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyCoast είχαν γίνει περίπου 350 καταγγελίες για παραλίες στη Μεσσηνία

«Λουκέτο» σε γνωστό κατάστημα εστίασης στην παραλία της Καλαμάτας έβαλε η Κτηματική Υπηρεσία, μετά από καταγγελίες για υπερβάσεις στην πλατφόρμα του myCoast και βάσει του άρθρου 18 του νόμου 5092 του 2024. Παράλληλα, στο κατάστημα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, το σφράγισμα έγινε χθες (Δευτέρα 22.7.2024) νωρίς το πρωί, όταν στελέχη της κτηματικής δήλωσαν τη σφράγιση του καταστήματος και έκλεισαν τον χώρο με κόκκινες κορδέλες. Επίσης, τοποθέτησαν πινακίδες ότι απαγορεύεται η είσοδος, με τον λόγο για τον οποίο απαγορεύεται.

Είναι το πρώτο κατάστημα εστίασης στην παραλία της Καλαμάτας που μπαίνει λουκέτο επ’ αόριστον «λόγω αυθαίρετης κατάληψης αιγιαλού», μέχρις ότου αρθούν οι παρανομίες και οι υπερβάσεις.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, κατά της διαταγής σφράγισης και διακοπής λειτουργίας επιτρέπεται η άσκηση αίτησης ακυρώσεως στο κατά τόπον αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο. Η αίτηση ακυρώσεως ασκείται εντός πέντε ημερών από την κοινοποίηση ή την τοιχοκόλληση και η συζήτησή της προσδιορίζεται σε δικάσιμο που δεν απέχει περισσότερο από επτά ημέρες από την κατάθεσή της.

350 καταγγελίες για παραλίες στη Μεσσηνία

Το σφράγισμα του καταστήματος έχει προκαλέσει αναστάτωση σε επιχειρηματίες παραλιακών καταστημάτων, που είχαν ζητήσει από την ψήφιση του νέου νόμου να υπάρξει χρόνος προσαρμογής και να καθυστερήσει η έναρξη ισχύος του μέτρου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Μέχρι τις αρχές Ιουλίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyCoast είχαν γίνει περίπου 350 καταγγελίες για παραλίες στη Μεσσηνία και βρίσκονταν στα χέρια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Από αυτές οι περισσότερες αφορούσαν στην Καλαμάτα και τη Στούπα στη Μάνη.

Στις αρχές Ιουλίου η Κτηματική Υπηρεσία στη Μεσσηνία ανέφερε ότι όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούσε ελέγχους και έκανε συστάσεις και ενημέρωση των επιχειρηματιών για τα νέα δεδομένα, ενώ είχαν προαναγγείλει βεβαίωση παραβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ