H CrowdStrike προκάλεσε το πρόβλημα στα Windows – Πώς θα φτιάξετε τον υπολογιστή σας

H CrowdStrike προκάλεσε το πρόβλημα στα Windows – Πώς θα φτιάξετε τον υπολογιστή σας

Η CrowdStrike ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει το update που προκαλεί το πρόβλημα

Υπολογιστές σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν την λεγόμενη «Μπλε Οθόνη του Θανάτου» (Blue Screen of Death -BSOD) λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν στα Windows της Microsoft οι υπηρεσίες της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike.

Το πρόβλημα προκαλεί χάος στα αεροδρόμια, επηρεάζει τράπεζες, media, χρηματιστήρια και επιχειρήσεις.

Η διακοπή, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης και επηρέασε την κεντρική περιοχή των ΗΠΑ της Microsoft, κατέστησε εκτός λειτουργίας βασικά συστήματα για πολλές αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ όπως τις American Airlines και Frontier Airlines. Επίσης έχουν επηρεαστεί εταιρείες κάθε μεγέθους, τηλεοπτικοί σταθμοί, τράπεζες και χρηματιστήρια.

Οι αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν προβλήματα με την κράτηση, το check-in και άλλες λειτουργικές διαδικασίες, αναγκάζοντας να καθηλώσουν πτήσεις και αφήνοντας επιβάτες με περιορισμένη πληροφόρηση.

Το πρόβλημα έχει ως αποτέλεσμα οι υπολογιστές να δείχνου μια οθόνη σφάλματος που ταλαιπωρούσε τους χρήστες των Windows για δεκαετίες.

Η CrowdStrike ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει το update που προκαλεί το πρόβλημα και το έχει αναιρέσει. Επίσης, η εταιρεία προσέφερε μία λύση για όποιον αντιμετωπίζει προβλήματα με τον υπολογιστή του:

– Εκκινήστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία (safe mode) ή σε περιβάλλον αποκατάστασης των Windows (Windows Recovery Environment).

– Πηγαίνετε στο C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike

– Εντοπίστε το αρχείο ‘C-0000029*.sys’ και διαγράψτε το.

– Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ