Στον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Κάρλος Σλιμ το 3,2% της ΒΤ

Στον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Κάρλος Σλιμ το 3,2% της ΒΤ

Ο 84χρονος Μεξικανός μεγιστάνας είναι ο 17ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Η οικογενειακή επενδυτική εταιρεία του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου Κάρλος Σλιμ αποκάλυψε ότι έχει αποκτήσει ποσοστό 3,2% στον βρετανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών BT Group, του οποίου η νέα CEO έχει αντιστρέψει την πτωτική πορεία της μετοχής.

Η εισηγμένη στον FTSE 100 ανακοίνωσε τη θέση της Inbursa, την οποία ελέγχει η Control Empresarial de Capitales του Σλιμ.

Ο 84χρονος Μεξικανός μεγιστάνας είναι ο 17ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Eκπρόσωπος της BT ανέφερε ότι η εταιρεία «καλωσορίζει κάθε επενδυτή που αναγνωρίζει τη μακροπρόθεσμη αξία της επιχείρησής μας».

H CEΟ της BT, Άλισον Κίρμπι, εργάζεται για να μειώσει τα κόστη και να επαναφέρει την τιμή της μετοχής σε ανοδική πορεία. Τον Μάιο, ανακοίνωσε αναπάντεχη αύξηση μερίσματος, οδηγώντας τη μετοχή στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων 24 ετών.

Οι μετοχές της BT κέρδισαν 1,1% χθες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και έκλεισαν στις 129,40 πένες. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά 4,7% φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ