Eρχεται γρήγορο internet στις πλαγιές και τις ραχούλες

Eρχεται γρήγορο internet στις πλαγιές και τις ραχούλες
Γρήγορο internet σε περίπου 5.100 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, αναμένεται να φέρει το Rural Broadband. Ως «λευκές» ορίζονται οι περιοχές όπου σήμερα δεν παρέχεται ούτε η βασική ευρυζωνική πρόσβαση.

Το λεγόμενο και «αγροτικό Internet» φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων κυρίως δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας, στο πλαίσιο της ψηφιακής σύγκλισης των αστικών κέντρων με την περιφέρεια.
Ηδη ο διαγωνισμός για το έργο, ύψους 161 εκατ. ευρώ, Rural Broadband – «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης Αξιοποίησης των Υποδομών»διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και οι προσφορές αναμένεται να καταθετούν μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.
Το έργο στόχο έχει τη γεφύρωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ αστικών κέντρων και αγροτικών περιοχών, αφού θα προσφέρει τη δυνατότητα παροχής γρήγορου Internet σε όλες τις αγροτικές περιοχές μέχρι το 2015, παρέχοντας ευρυζωνικές συνδέσεις σε χαμηλές τιμές σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Πάντως μέχρι σήμερα μόνο ο ΟΤΕ έχει γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να συμμετάσχει στον εν λόγω διαγωνισμό, ενώ όπως ακούγεται τουλάχιστον άλλα δύο σχήματα προτίθενται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον –μεταξύ αυτών και η ΗΟL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ