Apple και Huawei παρουσιάζουν τα νέα τους τηλέφωνα την ίδια μέρα

Apple και Huawei  παρουσιάζουν τα νέα τους τηλέφωνα την ίδια μέρα

Λίγες ώρες μετά την εκδήλωση της Apple για την αποκάλυψη του νέου iPhone, η Huawei προγραμματίζει και αυτή εκδήλωση παρουσίασης προϊόντος όπως ανακοίνωσε σήμερα, χωρίς να αποκαλύπτει τι προϊόν θα παρουσιάσει.

Όπως μεταδίδει το CNBC ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας προσπαθεί να επισκιάσει τον αντίπαλό του στις ΗΠΑ προγραμματίζοντας την εκδήλωση στις 10 Σεπτεμβρίου στις 2:30 μ.μ. ώρα Πεκίνου, σύμφωνα με ανάρτηση της Huawei στην κινεζική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Weibo (το αντίστοιχο του Χ). Αυτό σημαίνει ότι με τη διαφορά ώρας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα της 9ης Σεπτεμβρίου στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, την ημέρα δηλαδή που είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση της Apple.

Όπως έχει ανακοινώσει η Apple αναμένεται να αποκαλύψει τη σειρά iPhone 16 της το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου στην εκδήλωσή της, η οποία περιλαμβάνει το tagline “It’s Glowtime”.

Όσον αφορά το τι σχεδιάζει να παρουσιάσει η Huawei στην εκδήλωσή της είναι ίσως ενδεικτικές οι δηλώσεις του Richard Yu, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας τεχνολογίας καταναλωτών και αυτοκινητοβιομηχανίας της Huawei. Στην ανάρτησή του στο Weibo ο Richard Yu έγραψε: «το κορυφαίο, καινοτόμο και πιο διασπαστικό προϊόν της εταιρείας είναι εδώ». Και πρόσθεσε:

«Αυτό είναι το προϊόν της εποχής που άλλοι σκέφτηκαν αλλά δεν μπορούν να το φτιάξουν». Επιπλέον ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά από πέντε χρόνια επένδυσης, η Huawei «μετέτρεψε την επιστημονική φαντασία σε πραγματικότητα».

Η επαναφορά της Huawei έχει προκαλέσει δυσκολίες στην Apple στην κινεζική αγορά. Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone έχασε τη θέση της μεταξύ των πέντε κορυφαίων προμηθευτών smartphone στην Κίνα το β’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys. Εν τω μεταξύ, η Huawei είδε τις αποστολές smartphone στην Κίνα το β’ τρίμηνο να αυξάνονται κατά 41% από έτος σε έτος, την ταχύτερη μεταξύ των πέντε κορυφαίων εμπορικών σημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ