Μετά την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την αποπομπή του από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο «sushi generis» – Νότης Μηταράκης, όπως τον αποκαλούν στην πιάτσα λόγω της προτίμησής του στο sushi, αποφάσισε να γίνει ομαδάρχης.
Μαζί με καμιά δεκαριά δυσαρεστημένους βουλευτές, οργανώνουν δείπνα στο Lolita’s στο Ψυχικό και ονειρεύονται «πραξικοπήματα» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μάλιστα το επόμενο δείπνο, υπό την αιγίδα του “sushi generis” Νότη, στο οποίο θα δώσουν το παρών ο… πτυχιούχος Μακάριος Λαζαρίδης, ο βουλευτής Γιάννης Παππάς και κάποιοι άλλοι αντάρτες, οι οποίοι το πρωί μιλάνε με τον Αντώνη Σαμαρά και το βράδυ στάζουν χολή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί στις 13 του Μάη, όπως λένε οι πληροφορίες, πάλι στο Lolita’s στο Ψυχικό.
Το παράπονο των συνδαιτυμόνων του Μηταράκη είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν εκτίμησε την προσφορά τους στο κόμμα και δεν τους αξιοποίησε όσο έπρεπε. Πάντως στο Μαξίμου γελάνε με την παρέα του Ψυχικού, που κάνει την επανάσταση από το υπερπολυτελές εστιατόριο Lolita’s και υποστηρίζουν οτι για να το προτιμά θα έχει καλή έκπτωση.
Τουλάχιστον η δεύτερη ομάδα των ανταρτών διοργανώνει τις συνάξεις στο λαϊκό ταβερνείο Μαύρος Γάτος και δεν προκαλεί την κοινωνία.
Ο «μυστικός δείπνος» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι πριν από λίγες μέρες σε σπίτι στο Χαλάνδρι συναντήθηκαν πέντε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το αντικείμενο του “μυστικού δείπνου” ήταν η εξεύρεση μίας λύσης για την ομαλή μετάβαση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο κόμμα που πρόκειται να εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας.
Αλλωστε στη σύναξη συμμετείχε και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τα οργανωτικά του υπό σύσταση κόμματος.
Στη συζήτηση κυριάρχησε ο έντονος προβληματισμός τόσο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η προσχώρηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νέο κόμμα, όσο και για την επόμενη μέρα των εκλογών.
Αρκετά τα σενάρια και όπως ειπώθηκε, αν το κόμμα Τσίπρα έρθει τρίτο στην πρώτη αναμέτρηση, τότε, στις δεύτερες εκλογές, που έτσι κι αλλιώς προεξοφλούνται, κινδυνεύει να πιάσει την πέμπτη θέση και να είναι πίσω από τον Κυριάκο Βελόπουλο και το ΚΚΕ, χωρίς να αποκλείεται να βρεθεί πίσω και από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Γι’ αυτό η ομάδα των πέντε παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε να παγώσει προσωρινά το σχέδιο «διάλυσης» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιμένοντας τις δημοσκοπήσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά την εξαγγελία του κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως αντιλαμβάνεστε, το φιλόδοξο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για την ολική επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή μπορεί να έχει αρκετές αναταράξεις στην διαδρομή του




















