Άμστερνταμ προς Βρετανούς: «Stay Away» για μεθυσμένους και "άτακτους" τουρίστες

 Άμστερνταμ προς Βρετανούς: «Stay Away» για μεθυσμένους και "άτακτους" τουρίστες

«Άτακτη νύχτα + πετάς στα σκουπίδια = 140 ευρώ πρόστιμο», «Ναρκωτικά + χάνω τον έλεγχο = ταξίδι στο νοσοκομείο» οι καμπάνιες της πόλης του Αμστερνταμ για τους «ενοχλητικούς επισκέπτες»

 

Οι περισσότερες χώρες κάνουν εκστρατείες για την προσέλκυση τουριστών αλλά το Άμστερνταμ έχει πρόβλημα με τον υπερβολικό τουρισμό – και τώρα λέει σε ορισμένους επισκέπτες, συγκεκριμένα σε Βρετανούς τουρίστες ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών, να «μείνουν μακριά» αν ταξιδεύουν στην πόλη για ναρκωτικά ή πάρτι.

Η τοπική αρχή του Άμστερνταμ ξεκίνησε τη διαδικτυακή εκστρατεία στη Μεγάλη Βρετανία αυτόν τον μήνα που στοχεύει να κρατήσει μακριά τους «ενοχλητικούς επισκέπτες», ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα.

Περίπου 360.000 επισκέπτες διανυκτέρευσης από το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέφτηκαν το Άμστερνταμ το 2020, είπε η Statista.

Η καμπάνια «Stay Away» στοχεύει επισκέπτες που χρησιμοποιούν όρους αναζήτησης στο διαδίκτυο, όπως «πάρτι ελαφιών Άμστερνταμ», «pub crawl Amsterdam» ή «φτηνό ξενοδοχείο Άμστερνταμ» δείχνοντάς τους προειδοποιητικές διαφημίσεις, δήλωσαν οι αρχές. Οι διαφημίσεις απεικονίζουν τους κινδύνους και τις συνέπειες της «υπερβολικής κατάχρησης ναρκωτικών και αλκοόλ», πρόσθεσαν οι αρχές.

Τα ξενοδοχεία του Άμστερνταμ κατέγραψαν περίπου 1,75 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις και 1,1 εκατομμύρια εγχώριες αφίξεις το 2021, σύμφωνα με το Statista.


Μια διαφήμιση βίντεο προειδοποιεί τους θεατές ότι «Έρχομαι στο Άμστερνταμ για μια άτακτη νύχτα + πετάς στα σκουπίδια = 140 ευρώ πρόστιμο», μαζί με πλάνα από αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε έναν νεαρό άνδρα. Ένα άλλο βίντεο απεικονίζει έναν άνδρα να απομακρύνεται με ένα φορείο, συνοδευόμενο από το κείμενο «Έρχομαι στο Άμστερνταμ για να πάρω ναρκωτικά + χάνω τον έλεγχο = ταξίδι στο νοσοκομείο».

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι θα επεκτείνουν την εκστρατεία για να στοχεύσουν τουρίστες από την Ολλανδία και άλλες χώρες της ΕΕ καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα ξενοδοχεία του Άμστερνταμ κατέγραψαν περίπου 1,75 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις και 1,1 εκατομμύρια εγχώριες αφίξεις το 2021, σύμφωνα με το Statista.


Μέτρα για τον υπερβολικό τουρισμό

Η εκστρατεία είναι μόνο μια από μια σειρά μέτρων που λαμβάνει το Άμστερνταμ για την καταπολέμηση του υπερβολικού τουρισμού και την προσέλκυση διαφορετικών τύπων τουριστών.

Η εκστρατεία «How to Amsterdam» που ξεκινά αυτόν τον μήνα θα χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εγκαταστάσεις ξενοδοχείων για να ενημερώσει τους επισκέπτες σχετικά με το τι συνιστά απαράδεκτη συμπεριφορά στην πόλη, όπως το να είσαι μεθυσμένος και άτακτος και να αγοράζεις ναρκωτικά από πλανόδιους εμπόρους, ανέφεραν οι αρχές.

Η πόλη ανακοίνωσε επίσης τον Φεβρουάριο νέα μέτρα στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια για «μείωση της όχλησης και της εγκληματικότητας». Αυτά περιλαμβάνουν την απαγόρευση του καπνίσματος κάνναβης στο δρόμο, τις μειωμένες πωλήσεις αλκοόλ και τις ώρες κλεισίματος νωρίτερα το Σαββατοκύριακο για μπαρ, κλαμπ και καταστήματα σεξουαλικής εργασίας, δήλωσαν οι αρχές.

Το 2021, ο δήμαρχος του Άμστερνταμ και οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν στα σχέδια να κλείσουν την περιοχή με τα κόκκινα φανάρια και να δημιουργήσουν ένα «ερωτικό κέντρο» μακριά από το κέντρο της πόλης, ανέφερε η εφημεριδα The Guardian.

Ωστόσο, το Άμστερνταμ πρέπει να κάνει «ακόμα περισσότερα» τα επόμενα χρόνια «για να δώσει στον τουρισμό μια βιώσιμη θέση στην πόλη μας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Sofyan Mbarki στο δελτίο τύπου.

«Το Άμστερνταμ είναι μια μητρόπολη και αυτό περιλαμβάνει φασαρία και ζωντάνια, αλλά για να διατηρήσουμε την πόλη μας βιώσιμη, επιλέγουμε τώρα να θέσουμε όρια αντί να επιτρέπουμε την ανεύθυνη ανάπτυξη», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ