Bitcoin: Εβδομαδιαία βουτιά 12% - Η μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο του 2022

Bitcoin: Εβδομαδιαία βουτιά 12% - Η μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο του 2022

Ανησυχίες και για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Μπάιντεν

Tο bitcoin καταγράφει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές μετοχές και γενικότερα οι μετοχές διεθνώς σημειώνουν νέο υψηλό ρεκόρ.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο υποχώρησε έως και 8% σήμερα στα 53.523 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό από τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ στις 14:00 διαμορφωνόταν λίγο πάνω από τα 55.000 δολάρια με ημερήσιες απώλειες περίπου 5%.

Η εβδομαδιαία πτώση του ξεπέρασε και το 12% και είναι η μεγαλύτερη από τις αρχές Νοεμβρίου του 2022.

Οι πιστωτές του Mt. Gox

Ως αιτία για τη βουτιά του κρυπτονομίσματος θεωρείται η ανησυχία των traders για πιθανές πωλήσεις του από πιστωτές του ιαπωνικού ανταλλακτηρίου crypto, Mt. Gox, το οποίο κατέρρευσε πριν από μία δεκαετία.

Δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Mt. Gox, το οποίο ήταν κάποτε το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, μπορεί να αρχίσει να επιστρέφει bitcoin στους πιστωτές.

Αν αυτό συμβεί, εκτιμάται ότι οι πιστωτές θα πουλήσουν τα bitcoin, η αξία των οποίων το 2014 ήταν μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια, δηλαδή ένα κλάσμα της σημερινής τιμής.

«Η πίεση από την πλευρά των πωλήσεων εξακολουθεί να σχετίζεται με τις πωλήσεις πιστωτών του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου Mt Gox», δήλωσε αναλυτής αγοράς στην IG.

Ανησυχίες και για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Μπάιντεν

Ως μία άλλη αιτία, οι αναλυτές ανέφεραν τις ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο ο Τζο Μπάιντεν να αντικατασταθεί ως υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη νέα προεδρική τετραετία από κάποιον άλλο που θα ήταν λιγότερο υπέρ των crypto, μετά την καταστροφική επίδοσή του στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό που είναι εντυπωσιακό σε αυτή την πτώση του Bitcoin είναι ότι σημειώνεται την ώρα που οι αμερικανικές μετοχές και οι παγκόσμιοι δείκτες μετοχών βρίσκονται σε υψηλά ή κοντά σε υψηλά ρεκόρ. Η συσχέτιση μεταξύ του Bitcoin και των κατεστημένων μετοχών ξεφτίζει», δήλωσε ο συνιδρυτής της πλατφόρμας κρυπτογράφησης Nexo.

Το Bitcoin είχε εκρηκτική άνοδο φέτος, μετά την έναρξη των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (spot Bitcoin ETF) στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ρεκόρ στα 73.803 δολάρια στα μέσα Μαρτίου, αλλά στη συνέχεια κινείτο κυρίως σε ένα εύρος μεταξύ 60.000 και 70.000 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ