Να παραιτηθεί από τις εκλογές στις ΗΠΑ καλεί τον Μπάιντεν ο Economist με ένα αιχμηρό εξώφυλλο

Να παραιτηθεί από τις εκλογές στις ΗΠΑ καλεί τον Μπάιντεν ο Economist με ένα αιχμηρό εξώφυλλο

Το προεδρικό ντιμπέιτ ήταν απαίσιο για τον Τζο Μπάιντεν

Να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές, καλεί τον Τζο Μπάιντεν ο Economist, με μια ιδιαίτερα αιχμηρή εικονογράφηση στο εξώφυλλό του.

«Αυτός δεν είναι τρόπος να διοικήσεις μια χώρα» (No Way to Run A Country) είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο, ενώ η εικονογράφηση παρουσιάζει ένα «πι» που χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι, θίγοντας εκ νέου το ζήτημα της προχωρημένης ηλικίας του Αμερικανού προέδρου.

«Το προεδρικό ντιμπέιτ ήταν απαίσιο για τον Τζο Μπάιντεν, αλλά η συγκάλυψη που ακολούθησε ήταν ακόμα χειρότερη», τονίζεται στην ανάλυση του Economist.

«Προκαλούσε άγχος το να παρακολουθεί κανείς έναν μπερδεμένο ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος παλεύει να θυμηθεί λέξεις και γεγονότα. Η αδυναμία του να εκφράσει ένα επιχείρημα εναντίον ενός αδύναμου αντιπάλου ήταν αποκαρδιωτική. Αλλά η επιχείρηση από την εκστρατεία του να αρνηθεί αυτό που είδαν με τα μάτια τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πιο τοξική από καθετί άλλο, επειδή η ανεντιμότητα που τη διέπει προκαλεί περιφρόνηση», σχολιάζεται στη συνέχεια.

Ενώ σε άλλο σημείο του editorial αναφέρεται: «Τον Μπάιντεν αξίζει να τον θυμόμαστε για τα επιτεύγματα και την ευπρέπειά του και όχι για την παρακμή του. Είναι επομένως σωστό που οι πρώτοι υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί άρχισαν να τον καλούν ανοιχτά να παραμερίσει».

Ενώ καταλήγει ως εξής: «Η ανανέωση της Αμερικής πρέπει να ξεκινήσει τώρα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος από την επιλογή ενός νέου υποψηφίου για να νικήσει τον κ. Τραμπ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ