Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στη Βρετανία μετά τη νίκη των Εργατικών

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στη Βρετανία μετά τη νίκη των Εργατικών

Bλέπουν κινδύνους ότι πιθανές περαιτέρω αυξήσεις στη φορολογία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα κίνητρα για επενδύσεις

Η Goldman Sachs αναβάθμισε σήμερα Παρασκευή την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη στη Βρετανία, μετά τη συντριπτική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Η επενδυτική τράπεζα ανέφερε σε σημείωμα που δημοσίευσε ότι αναμένει πως η ατζέντα δημοσιονομικής πολιτικής των Εργατικών θα παράσχει «μέτρια ώθηση στην ανάπτυξη της ζήτησης βραχυπρόθεσμα» και αύξησε τις προβλέψεις της για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Βρετανίας κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες το 2025 και το 2026, δηλαδή σε 1,6% και 1,5% αντίστοιχα.

«Οι μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να ενισχύσουν την οικοδόμηση κατοικιών και την παραγωγικότητα, οι υψηλότερες επενδύσεις του δημόσιου τομέα θα μπορούσαν να αυξήσουν τη δυνητική παραγωγή και οι στενότεροι εμπορικοί δεσμοί με την ΕΕ θα μπορούσαν να μετριάσουν ορισμένα από τα κόστη του Brexit», αναφέρουν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs στο σημείωμα.


Ωστόσο, πρόσθεσαν πως «βλέπουν κινδύνους ότι πιθανές περαιτέρω αυξήσεις στη φορολογία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα κίνητρα για επενδύσεις και η δέσμευση των Εργατικών να μειώσουν τη μετανάστευση θα μπορούσε να επιβαρύνει την προσφορά εργασίας».

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,29% έως τις 10:30 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα αποτελέσματα των εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ