ΠΟΥ: Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα

ΠΟΥ: Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα

Η πλειονότητα των εμβολιασμένων που προσβάλλονται από τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ελαφρά συμπτώματα, λένε οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι για την προστασία τους από τον κορωνοϊό μπορεί να προσβληθούν από τη μετάλλαξη Δέλτα, ωστόσο η πλειονότητά τους δεν κινδυνεύει καθώς είναι είτε ασυμπτωματικοί είτε περνούν την ασθένεια με ελαφρά συμπτώματα.

Τα ανωτέρω δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δρ. Σουμία Σουαμινάθαν σε ενημέρωση δημοσιογράφων τη Δευτέρα. Ο διοικητής του ΠΟΥ, Αντανόμ Γεμπρέσους τόνισε από την πλευρά του πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί μια νέα αύξηση κρουσμάτων και θανάτων διεθνώς, όμως δεν πλήττονται όλες οι χώρες στον ίδιο βαθμό. Πρόσθεσε πως βρισκόμαστε σε μια πανδημία δύο ταχυτήτων, καθώς η κατάσταση διαφοροποιείται μεταξύ των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων.

Προειδοποίησε ότι η μετάλλαξη διαδίδεται με μεγάλη ταχύτητα και πως προσβάλει ανεμβολίαστα και ευπαθή άτομα. Οι επιστήμονες του ΠΟΥ σημειώνουν πως οι εμβολιασμένοι μπορεί να προσβληθούν και να μεταδώσουν τον κορωνοϊό και επαναλαμβάνουν την ανάγκη χρήσης μάσκας και τήρησης αποστάσεων. Τόνισαν παράλληλα πως ο εμβολιασμός μειώνει τις πιθανότητες νοσηλείας ή θανάτου από τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ