Η LVMH έκλεισε συμφωνία χορηγίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

 Η LVMH έκλεισε συμφωνία χορηγίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Ο όμιλος θα χορηγεί επίσης αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου κολυμβητή Leon Marchand, και η Sephora θα χορηγεί τη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων

 

Ο γίγαντας πολυτελείας LVMH αποκάλυψε τη Δευτέρα μια συμφωνία για τη χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου έτους στο Παρίσι με κορυφαίες μάρκες μόδας όπως οι Louis Vuitton και Dior, ετικέτες σαμπάνιας και οινοπνευματωδών ποτών Moet Hennessy και το κοσμηματοπωλείο Chaumet, που θα σχεδιάσει μετάλλια για την εκδήλωση.

Ο όμιλος θα χορηγεί επίσης αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου κολυμβητή Leon Marchand, και η Sephora θα χορηγεί τη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε η LVMH. Την γαλλική αποστολή θα ντύσει ένας από τους «maisons» της LVMH.
Οι όροι της συμφωνίας, την οποία διαπραγματεύτηκε ο Antoine Arnault, ένα από τα πέντε παιδιά και κληρονόμοι του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της LVMH Bernard Arnault, δεν αποκαλύφθηκαν.
Αναμένεται να κοστίσει περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ και να περιλαμβάνει προωθητικές ενέργειες που επικεντρώνονται στον όμιλο καθώς και στις μεγαλύτερες ετικέτες μόδας και σαμπάνιας, δήλωσε πρόσωπο κοντά στις διαπραγματεύσεις τον Μάιο.
«Οι Αγώνες είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τη Γαλλία να λάμψει», είπε ο Antoine Arnault καθώς έκανε την επίσημη ανακοίνωση.
Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να έχουν περάσει μόλις ένα χρόνο, οι διαπραγματεύσεις στα τελευταία στάδια μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής του Παρισιού 2024 και του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελείας στον κόσμο, που είναι επίσης η πολυτιμότερη εταιρεία της Ευρώπης με κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ, έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στη Γαλλία.

Στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της LVMH τον Απρίλιο, ο Antoine Arnault περίμενε ότι η τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα και όχι σε στάδιο, θα μπορούσε να είναι το πιο δημοφιλές γεγονός στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αλλά η συνεργασία μπορεί επίσης να εγκυμονεί κινδύνους.

Η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να βυθιστεί στην παγκόσμια γεωπολιτική και οι διαμάχες για εσωτερικά θέματα μπορούν να προσελκύσουν τον έλεγχο, όπως το ιστορικό δικαιωμάτων της Κίνας ενόψει των Αγώνων του Πεκίνου. Μια διαμάχη για τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών έχει ήδη ρίξει σκιά στο Παρίσι 2024.

Επίσης μήνες ενίοτε βίαιων διαδηλώσεων στους δρόμους για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης και ένα κύμα πανεθνικών ταραχών μετά τη δολοφονία ενός εφήβου βορειοαφρικανικής καταγωγής από την αστυνομία έχουν ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στο ασταθές κοινωνικό κλίμα της Γαλλίας.

Άλλοι χορηγοί της παγκόσμιας αθλητικής έκθεσης είναι οι Airbnb, Alibaba, Coca-Cola και Toyota.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ