WTTC: Τα ταξίδια δεν θα ανακάμψουν πλήρως φέτος...αλλά θα πλησιάσουν τον στόχο

 WTTC: Τα ταξίδια δεν θα ανακάμψουν πλήρως φέτος...αλλά θα πλησιάσουν τον στόχο

Η παγκόσμια ανάκαμψη θα συμβεί το 2024, τροφοδοτούμενη από την αργή αλλά σταθερή επιστροφή των Κινέζων τουριστών, σύμφωνα με έκθεση

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού εκτιμά ότι ο παγκόσμιος τομέας ταξιδιών και τουρισμού δεν θα ανακάμψει πλήρως φέτος – αλλά θα πλησιάσει τον στόχο του.

Ο τομέας προβλέπεται να φτάσει τα 9,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023, μόλις 5% λιγότερο από τη συνεισφορά του στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν το 2019, σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομικών Επιπτώσεων 2023 του WTTC.
Μετά από μια απότομη πτώση το 2020, ο παγκόσμιος ταξιδιωτικός τομέας αυξήθηκε σχεδόν 25% σε ετήσια βάση το 2021, ακολουθούμενο από περαιτέρω αύξηση 22% το 2022, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του WTTC, που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Oxford Economics.
Η παγκόσμια ανάκαμψη θα συμβεί το 2024, τροφοδοτούμενη από την αργή αλλά σταθερή επιστροφή των Κινέζων τουριστών, σύμφωνα με την έκθεση. Από εκεί και πέρα, ο κλάδος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.
«Αναμένουμε ότι το 2024 θα ξεπεράσει το 2019», δήλωσε η Τζούλια Σίμπσον, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC.

Μέχρι το τέλος του 2022, τα επίπεδα του τουρισμού σε 34 χώρες - από τις 185 που αναλύθηκαν - ανέκαμψαν στα προ πανδημίας επίπεδα όσον αφορά τη συμβολή του ΑΕΠ, σύμφωνα με την έρευνα.

«Στις χώρες που οδηγούν την άνοδο περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ και τη Δομινικανή Δημοκρατία», δήλωσε η Σίμπσον στο CNBC.

Η έρευνα του WTTC προβλέπει ότι τουλάχιστον 50 ακόμη χώρες θα επιτύχουν - ή θα είναι εντός του 95% από την επίτευξη - αυτού του στόχου μέχρι το τέλος αυτού του έτους.
«Η Έρευνά μας για τον Οικονομικό Αντίκτυπο προβλέπει ότι η Βόρεια Αμερική και η Λατινική Αμερική θα ανακάμψουν στα προ-πανδημικά επίπεδα μέχρι το τέλος του 2023», είπε. «Προβλέπουμε ότι η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, η Αφρική και η Ασία-Ειρηνικός θα ανακάμψουν το 2024 και τελικά, η Καραϊβική αναμένεται να ανακάμψει μέχρι το 2025».

Ωστόσο, σε αυτό το πλαίσιο, η ανάκαμψη δεν σημαίνει ότι πραγματοποιούνται ο ίδιος αριθμός ταξιδιών σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, καθώς ο πληθωρισμός και το αυξανόμενο κόστος ταξιδιού έχουν κάνει πιο ακριβά τα ταξίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ