Από την 1η Ιουνίου, ασφαλιστική ικανότητα θα συνεχίσουν να έχουν όλοι οι μη μισθωτοί που δεν έχουν οφειλές προς το ΚΕΑΟ και όλοι οι μη μισθωτοί που, παρόλο που έχουν οφειλές, τις έχουν ρυθμίσει.
Στις 31 Μαΐου 2022 λήγει η καθολική παράταση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες), όπως αναφέρει η διοίκηση του φορέα σε σχετική ανακοίνωση.
Από την 1η Ιουνίου, ασφαλιστική ικανότητα θα συνεχίσουν να έχουν όλοι οι μη μισθωτοί που δεν έχουν οφειλές προς το ΚΕΑΟ και όλοι οι μη μισθωτοί που, παρόλο που έχουν οφειλές, τις έχουν ρυθμίσει.
Υπενθυμίζεται πως κατ’ εξαίρεση για φέτος δίνεται η δυνατότητα παράτασης ασφαλιστικής ικανότητας σε όσους μη μισθωτούς χρωστούν, εφόσον έχουν καταβάλει εντός του 2021 ή καταβάλλουν εντός του 2022 -αναδρομικά για το έτος 2021- το ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία είχαν επιλέξει για το έτος 2021.
Τέλος, από την 1η Ιουνίου 2022, όσοι μη μισθωτοί διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ’ ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά, χωρίς την ανάγκη μετάβασης σε υποκατάστημα, στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην πλατφόρμα: «έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών» εδώ και να τους αποδίδεται άμεσα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















