Το success story της Αttica Bank. Αυτόνομη, ισχυρή και χωρίς Τ.Χ.Σ.

Το success story της Αttica Bank. Αυτόνομη, ισχυρή και χωρίς Τ.Χ.Σ.
Την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ανακοίνωσε η Attica Bank, καθώς συγκεντρώθηκαν συνολικά κεφάλαια ύψους 398,8 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας πλήρως το ποσό κεφαλαιακής ενίσχυσης που προσδιορίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Attica Bank Ι. Γαμβρίλης ανέφερε ότι «ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην ιστορία της Attica Bank μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της αύξησης κεφαλαίου» και τόνισε ότι η Attica Bank «κατάφερε αυτό που για πολλούς φάνταζε ακατόρθωτο. Πέτυχε -μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον- να ανακεφαλαιοποιηθεί με δικά της μέσα, να παραμείνει αυτόνομη και να αναδειχθεί ως η μόνη, ίσως, αμιγώς ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα».

«Η αύξηση κεφαλαίου ήταν κεντρικός στόχος, δεν ήταν όμως αυτοσκοπός. Ήταν το «όχημα» που θα μας οδηγούσε στη νέα εποχή. Ήταν το μέσον για να υλοποιήσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο που θέλει την Attica Bank θωρακισμένη και υγιή, να αλλάζει επίπεδο, να κερδίζει μερίδια αγοράς και να αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε παράγοντα σταθερότητας για ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία¬, σημείωσε ο κ. Γαμβρίλης.

«Το μεγάλο στοίχημα ήταν και παραμένει: μια πιο μεγάλη, πιο σταθερή και πιο αυτόνομη Attica Bank, ικανή να υπηρετεί από καλύτερες θέσεις τα συμφέροντα της χώρας, των μετόχων και των εργαζομένων της. Να στηρίζει πιο αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και να συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας και στη συνοχή της κοινωνίας, που υποφέρει από την ύφεση και την ανεργία», προσέθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ