Alpha Bank: Οι αναλυτές αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη της τράπεζας

Alpha Bank: Οι αναλυτές αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη της τράπεζας

Οι βελτιωμένες τάσεις που παρουσιάζουν τα έσοδα μπορεί να οδηγήσουν τους οίκους να αναβαθμίσουν τα κέρδη του 2025.

Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια υποδέχθηκαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα Α΄ εξαμήνου της Alpha Bank και το νέο guidance της Διοίκησης, χαρακτηρίζοντας ισχυρά τα Προσαρμοσμένα Κέρδη μετά από φόρους, τα οποία ξεπέρασαν κατά 25% τις αρχικές εκτιμήσεις της αγοράς (εξαιρουμένης της επίπτωσης από τις συναλλαγές ΜΕΑ). Παράλληλα, οι υψηλές επιδόσεις που κατέγραψε η Τράπεζα οδήγησαν αρκετούς αναλυτές να αναβαθμίσουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη που θα καταγράψει η Τράπεζα το 2025.

Ειδικότερα, η Autonomous αναφέρει σε σχετικό της σημείωμα ότι τα κέρδη του Β΄ τριμήνου που ανακοίνωσε η Τράπεζα ήταν κατά 25% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς, ως αποτέλεσμα των καλύτερων βασικών εσόδων και των χαμηλότερων προβλέψεων. Προσθέτει, μάλιστα, ότι τα ισχυρά αποτελέσματα των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών είχαν προϊδεάσει τους επενδυτές για το τι να περιμένουν σήμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα της Alpha Bank και το νέο guidance θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά για τη μετοχή της Τράπεζας. Ο οίκος καταλήγει ότι η εμπροσθοβαρής εκκαθάριση των ΜΕΑ, επιβάρυνε τα Αποτελέσματα Χρήσης (P&L), αλλά εκτιμά πως οι επενδυτές θα αξιολογήσουν θετικά τη βελτίωση της ποιότητας του Ενεργητικού της Τράπεζας, προσθέτοντας ότι οι βελτιωμένες τάσεις που παρουσιάζουν τα έσοδα μπορεί να οδηγήσουν τους οίκους να αναβαθμίσουν τα κέρδη του 2025.

Από την πλευρά της, η Mediobanca ξεχωρίζει την Alpha Bank μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, λόγω της μικρότερης ευαισθησίας που παρουσιάζει σε μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ καθώς και λόγω της ισχυρής ανοδικής πορείας που παρουσιάζουν τα κεφάλαια της Τράπεζας. Ειδικά, μάλιστα, η ενίσχυση των κεφαλαίων μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα τη μετοχή της τράπεζας, καταλήγει ο ιταλικός οίκος.

Θετικά αποτιμούν τα οικονομικά αποτελέσματα Α΄ εξαμήνου της Τράπεζας η Jefferies (τιμή-στόχος: €2,60 και σύσταση Αγοράς), η Morgan Stanley (τιμή-στόχος: €2,50) και η Deutsche Bank (τιμή στόχος: €2,20), με την τελευταία να σημειώνει πως τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank «διέλυσαν» τις όποιες ανησυχίες υπήρχαν για τις επιδόσεις της το B΄ τρίμηνο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, με τα ενισχυμένα κεφάλαια να αποτελούν «διαβεβαίωση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο οίκος, για την επίτευξη των στόχων της Τράπεζας.

Τέλος, θετική είναι και η αποτίμηση της UBS, η οποία χαρακτηρίζει «φθηνή» τη μετοχή της Alpha Bank και «ελκυστική» τη διανομή μερισμάτων που έχει ανακοινώσει η Διοίκηση, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση και η ενίσχυση των κεφαλαίων που προκύπτει από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την κοινή παρουσία Alpha Bank - UniCredit στη Ρουμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ