Κρυπτονομίσματα: Η Galaxy Digital έρχεται στην Ευρώπη - "Χτίζει" ομάδα στην επενδυτική τραπεζική

Κρυπτονομίσματα: Η Galaxy Digital έρχεται στην Ευρώπη - "Χτίζει" ομάδα στην επενδυτική τραπεζική


Η Ευρώπη είναι «κρίσιμης σημασίας» για τη στρατηγική ανάπτυξης της Galaxy, δήλωσε ο Michael Novogratz, ο δισεκατομμυριούχος πρώην διαχειριστής hedge fund που ίδρυσε τη Galaxy το 2018 

 

Η αμερικανική εταιρεία κρυπτογράφησης Galaxy Digital στοχεύει να επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη και διόρισε τον πρώτο της διευθύνοντα σύμβουλο για την περιοχή, ανακοίνωσε η εταιρεία , καθώς επιδιώκει να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για θεσμικά προϊόντα κρυπτογράφησης.

Ο Leon Marshall, ο οποίος εντάχθηκε στην Galaxy με έδρα τη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο ως επικεφαλής πωλήσεων, θα επιβλέπει την ευρωπαϊκή επέκταση της εταιρείας, τη διαχείριση των λειτουργιών και τις σχέσεις με τους πελάτες, ανέφερε η εταιρεία.


Η Ευρώπη είναι «κρίσιμης σημασίας» για τη στρατηγική ανάπτυξης της Galaxy, δήλωσε ο Michael Novogratz, ο δισεκατομμυριούχος πρώην διαχειριστής hedge fund που ίδρυσε τη Galaxy το 2018.

Ο Marshall, σχεδιάζει να δημιουργήσει μια περιφερειακή επιχείρηση από τα γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο, είπε στους Financial Times. Οι κανονισμοί κρυπτογράφησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι εγκρίθηκαν από τα κράτη της ΕΕ τον Μάιο, ήταν κρίσιμος παράγοντας στην απόφαση, είπε.


Η Galaxy χτίζει την ομάδα της στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, δήλωσε εκπρόσωπος της εταρείας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak δήλωσε πέρυσι ότι ήθελε να κάνει τη Βρετανία «παγκόσμιο κόμβο» για την τεχνολογία κρυπτονομισμάτων.

«Πέρα από τα σχόλια του πρωθυπουργού, η ευρωπαϊκή υιοθέτηση της κρυπτογράφησης συνεχίζει να εκτοξεύεται στα ύψη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Galaxy.

«Υπήρξε συνεχής ζήτηση μεταξύ των Ευρωπαίων επενδυτών για προϊόντα θεσμικής ποιότητας που θα τους επιτρέψουν να έχουν πρόσβαση στις αγορές κρυπτογράφησης με οικονομικά αποδοτικό, απλοποιημένο τρόπο χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς μεσιτείας τους».

Ο διορισμός του Marshall ακολουθεί τη στρατηγική συμμαχία της Galaxy με την ευρωπαϊκή διαχείριση περιουσιακών στοιχείων DWS, για την ανάπτυξη προϊόντων που διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα. Τέτοια ETP αναμένεται ευρέως να ενθαρρύνουν ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών να αγκαλιάσουν την κρυπτογράφηση.

Οι υπηρεσίες της Galaxy περιλαμβάνουν συναλλαγές, δανεισμό, συμβουλευτικές υπηρεσίες και εξόρυξη bitcoin.

Οι αγορές κρυπτογράφησης ήταν σε μεγάλο βαθμό στάσιμες μέχρι στιγμής φέτος, μετά από μια σειρά χρεοκοπιών σε κορυφαίες εταιρείες κρυπτογράφησης το 2022 που άφησαν τους επενδυτές με μεγάλες απώλειες και ώθησαν τις ρυθμιστικές αρχές να αυξήσουν τον έλεγχο του κλάδου. Το Bitcoin διαπραγματεύεται περίπου 26.570 δολάρια, από το ανώτατο όριο των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ