Goldman Sachs: Συγκέντρωσε πάνω από 15 δισ. δολ. για δύο private-equity

 Goldman Sachs: Συγκέντρωσε πάνω από 15 δισ. δολ. για δύο private-equity

Το «Vintage IX» της Goldman Sachs Asset Management συγκέντρωσε 14,2 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας τον στόχο των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα Vintage Infrastructure Partners  περίπου 1 δισεκατομμύριο δολ.

Ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι δύο funds έκλεισαν, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια για κεφάλαια που επιτρέπουν στους επενδυτές να κάνουν δευτερεύουσες επενδύσεις σε υπάρχουσες συμφωνίες private equity (PE).

Το «Vintage IX» της Goldman Sachs Asset Management συγκέντρωσε 14,2 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας τον στόχο των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από θεσμικούς επενδυτές, πλούσιους πελάτες και τραπεζικούς υπαλλήλους, ανέφερε σε δήλωσή της την Τετάρτη.
Τα Vintage Infrastructure Partners συγκέντρωσαν ξεχωριστά περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανέφερε.

«Αυτό που κάνουμε στη δευτερεύουσα επιχείρησή μας είναι πραγματικά να μπαίνουμε και να παρέχουμε ρευστότητα στους επενδυτές σε αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια, οι οποίοι ήθελαν να αποχωρήσουν πριν από τον φυσικό τερματισμό τους», δήλωσε στο Reuters ο Χάρολντ Χόουπ, παγκόσμιος επικεφαλής δευτερογενών στην Goldman Sachs Asset Management.

«Το vintage fund που μόλις συγκεντρώσαμε θα έρθει, θα εξετάσει την αξία των περιουσιακών σας στοιχείων, θα διαπραγματευτεί μαζί σας, θα συμφωνήσει σε μια τιμή και μετά θα σας εξαγοράσουμε από αυτήν την επένδυση».


Ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Goldman εξετάζει επίσης την επένδυση στα λεγόμενα «οχήματα συνέχισης», είπε. Τέτοιες συμφωνίες επιτρέπουν στις εταιρείες PE να μεταφέρουν παλαιότερες επενδύσεις σε νέα κεφάλαια.

Οι εταιρείες PE δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν νέα χρήματα από επενδυτές που έχουν ήδη διαθέσει μεγάλα τμήματα των χαρτοφυλακίων τους σε επενδύσεις PE, είπε ο Χόουπ.
«Είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις νέες επενδύσεις», είπε. "Και πραγματικά δεν επενδύουν πολλά κεφάλαια. Γι' αυτό νομίζω ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν χρήματα."
Η συνολική αξία των συμφωνιών ιδιωτικών μετοχών υποχώρησε 44% στα 302,7 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο οκτάμηνο του 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence, το χαμηλότερο επίπεδο για τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους από το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ