Η BlackRock μειώνει την υποστήριξη για περιβαλλοντικές και κοινωνικές προτάσεις

 Η BlackRock μειώνει την υποστήριξη για περιβαλλοντικές και κοινωνικές προτάσεις

ΗBlackRock δήλωσε ότι υποστήριξε το 7% των 399 προτάσεων μετόχων για περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα

Η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock ανακοίνωσε την Τετάρτη περαιτέρω μείωση της υποστήριξής της στις αποφάσεις των μετόχων σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα.

Με 9,4 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, οι ψήφοι της BlackRock έχουν γίνει βασικές σε πολλούς διαγωνισμούς σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο και με τη σειρά τους έχουν ασκήσει μεγάλο έλεγχο των πρακτικών της.

Σε μια ετήσια έκθεση διαχείρισης που δημοσιεύεται με το τέλος του 12μηνου κύκλου εταιρικών ετήσιων συνεδριάσεων στις 30 Ιουνίου, η BlackRock με έδρα τη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι υποστήριξε το 7% των 399 προτάσεων μετόχων για περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα. Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, μειώθηκε από το 22% των 321 τέτοιων μέτρων τον προηγούμενο κύκλο και το 47% από τα 172 από αυτά το προηγούμενο έτος.

Στη νεότερη έκθεση, η BlackRock ανέφερε ότι πολλά από τα μέτρα απαιτούσαν αλλαγές που δεν θα ήταν χρήσιμες για τις εταιρείες στα ταμεία της.

«Επειδή τόσες πολλές προτάσεις ήταν υπερβολικές, στερούνταν οικονομικής αξίας ή απλώς περιττές, ήταν απίθανο να βοηθήσουν στην προώθηση της μακροπρόθεσμης αξίας των μετόχων και έλαβαν λιγότερη υποστήριξη από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», αναφέρει η έκθεση.

Η BlackRock ανέφερε ότι τα διοικητικά συμβούλια είχαν σημειώσει πρόοδο μειώνοντας τους διευθυντές που υπηρετούν σε πάρα πολλές εταιρείες και απέκλεισαν την υποστήριξη από τη σύσταση της διοίκησης για την εκλογή 849 διευθυντών για αυτό το θέμα - 150 λιγότερους από το προηγούμενο έτος πληρεξουσίου.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των σε μεγάλο βαθμό μη δεσμευτικών ψηφισμάτων αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον των μετόχων για ζητήματα όπως οι μειώσεις των εκπομπών και η ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού, υποβοηθούμενο από χαλαρότερους κανονισμούς των ΗΠΑ για την πρόσβαση στα εταιρικά ψηφοδέλτια.

Τα δεδομένα έχουν δείξει στο παρελθόν ότι η υποστήριξη των επενδυτών μειώνεται για πολλά ψηφίσματα και καθώς οι εταιρείες κάνουν συμβιβασμούς με ακτιβιστές.

Η BlackRock δέχεται πυρά από συντηρητικούς πολιτικούς των ΗΠΑ που λένε ότι έχει υπερτονίσει ζητήματα βιωσιμότητας, επικαλούμενη προηγούμενες ψηφοφορίες αντιπροσώπων. Η BlackRock δεν ασχολήθηκε με το πώς η κριτική μπορεί να διαμόρφωσε τις ψήφους φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ