Η τελευταία ημέρα των Windows XP

Η τελευταία ημέρα των Windows XP
Η τελευταία ημέρα που θα μπορεί κάποιος να έχει υποστήριξη για τα windows XP

δώδεκα χρόνια μετά την κυκλοφορία τους είναι η σημερινή. Από αύριο η Microsoft σταματά την υποστήριξη στο δημοφιλές λειτουργικό . Ταυτόχρονα η εταιρία θα σταματήσει να παρέχει το Microsoft Security Essentials για λήψη στα Windows XP. (Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει το Microsoft Security Essentials, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για υπογραφές προστασίας από λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας θα προστατεύεται, αφού η Microsoft δεν θα παρέχει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας για να συμβάλλει στην προστασία του υπολογιστή σας.)

Η χρήση των Windows XP μετά τη λήξη της υποστήριξης, δεν σημαίνει ότι ο υπολογιστής θα σταματήσει να λειτουργεί αλλά είναι πιθανό να γίνει πιο ευάλωτος σε κινδύνους ασφάλειας και ιούς. Επίσης, όπως αναφέρει η ίδια η Microsoft "καθώς περισσότεροι κατασκευαστές υλικού και λογισμικού συνεχίζουν να βελτιστοποιούν τα προϊόντα τους για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows, μπορείτε να περιμένετε ότι θα συναντήσετε μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών και συσκευών οι οποίες δεν θα λειτουργούν με τα Windows XP".
Αξίζει να σημειωθεί ότι με δεδομένο ότι πολλά τραπεζικά μηχανήματα ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) λειτουργούν ακόμη με τα Windows XP γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το αν και κατά πόσον μπορεί να καταστούν ευάλωτα σε «επιθέσεις». Επίσης ανησυχία υπάρχει για αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν «προσκολληθεί» στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα και χρειάζεται να κάνουν νέα επενδύσεις σε λειτουργικό αλλά και πιθανόν σε υπολογιστές δεδομένου ότι οι παλαιότερης τεχνολογίας δεν μπορούν να «σηκώσουν» τις νεώτερες εκδόσεις της Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ