To πρώτο έξυπνο κινητό που αυτοκαταστράφεται

 To πρώτο έξυπνο κινητό που αυτοκαταστράφεται
Στην κατασκευή του πρώτου έξυπνου κινητού τηλεφώνου που θα έχει την δυνατότητα να αυτοκαταστρέφεται με στόχο την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, έχει προχωρήσει η Boeing,η εταιρία κολλοσός στο χώρο της κατασκευής αεροσκαφών.


Σύμφωνα με το BBC, σε περίπτωση που η συσκευή «αντιληφθεί» ότι επίκειται παραβίασή της από οποιουδήποτε είδους λογισμικό, αυτόματα, διαγράφει όλα τα προσωπικά δεδομένα που έχει αποθηκευμένα και τίθεται σε κατάσταση μη λειτουργίας.
Η συσκευή έχει την ονομασία Black και παρουσιάστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο στοχεύει σε κοινό προερχόμενο κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο, που ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του.
Μέχρι πάντως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη κυκλοφορια της συσκευής, ούτε και το κόστος της. Για την κατασκευή της απαιτήθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, 36 μήνες και «τρέχει» με λογισμικό Android της Google, προσαρμοσμένο με ειδικές τροποποιήσεις ασφαλείας από το τεχνικό επιτελείο της Boeing.
Οι προδιαγραφές τυ προϊόντος, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Boeing αναφέρει ότι η συσκευή περιέχει δύο κάρτες SIM.
"Δεν υπάρχουν εξαρτήματα στο νέο τηλέφωνο της Boeing και οποιαδήποτε απόπειρα συντήρησης ή αντικατάστασης των εξαρτημάτων θα καταστρέψει το προϊόν," εξηγεί η εταιρία σε έγγραφο που απέστειλε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών .
Το μαύρο τηλέφωνο της Βoeing έχει κατασκευαστεί ως σφραγισμένη συσκευή - με εξαιρετικά ισχυρή κόλλα και περίβλημα με βίδες -αποτρέποντας έτσι οποιαδήποτε απόπειρα αποσυναρμολόγησης της.
"Οποιαδήποτε απόπειρα να διαρρήξει κανείς το περίβλημα της συσκευής θα διαγράψει τα δεδομένα και το λογισμικό που περιέχεται στο εσωτερικό της συσκευής, με αποτέλεσμα αυτή να μην λειτουργεί", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, το υλικό του τηλεφώνου μπορεί να επεκταθεί προκειμένου να συμπεριλάβει βιομετρικούς αισθητήρες, δορυφορικούς δέκτες ή ηλιακούς συλλέκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ