Το Samsung S5 θα διαβάζει και την ίριδα του ματιού;

Το Samsung S5 θα διαβάζει και την ίριδα του ματιού;
Το καινούργιο κινητό της Samsungδεν αναμένεται να προκαλέσει έκπληξη όσον αφορά στην ονομασία του. Το S5 θα διαδεχτεί το S4 και το S3 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Αλλού είναι το ζήτημα. Θα διαβάζει και το μάτι μας; Τα στελέχη του κορεατικού κολοσσού αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο.

Η πληροφορία «βγήκε» στην έκθεση CES που πραγματοποιήθηκε στο LasVegas. Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg, ο Young-heeLeeυψηλόβαθμο στέλεχος του τμήματος κινητής τηλεφωνίας υποστήριξε ότι μελετάται σοβαρά το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης συσκευής ανάγνωσης της ίριδας του ματιού. «Πολύς κόσμος είναι φανατικός υποστηρικτής». Η ανάγνωση της ίριδας, ουσιαστικά αποτελεί μηχανισμό ασφάλειας για τον κάτοχο του κινητού ο οποίος δεν θα προστατεύεται πλέον μόνο από τον κωδικό πρόσβασης. Όσο μάλιστα τα κινητά αποκτούν ολοένα και περισσότερες δυνατότητες πραγματοποίησης οικονομικών συναλλαγών (σ.σ υπηρεσίες mobilebanking είναι ευρύτατα διαδεδομένες ακόμη και στην Ελλάδα) τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία θα έχει ο κάτοχος του κινητού.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται και για λόγους ανταγωνισμού. Από τη στιγμή που η Appleέδωσε με το Iphoneτη δυνατότητα ανάγνωσης του δακτυλικού αποτυπώματος, θα έπρεπε να υπάρξει μια απάντηση από την Samsung. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Leeτο SamsungS5 θα είναι και αισθητικά διαφορετικό καθώς στο στρατηγείο της κορεατικής εταιρείας, δεν δείχνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη μετάβαση από το S3 στο S4. «Ο κόσμος νόμιζε ότι είναι σχεδόν το ίδιο τηλέφωνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ