Oppenheimer: Ο οίκος που προέβλεψε το ράλι ποντάρει σε νέο ρεκόρ του S&P 500

Oppenheimer: Ο οίκος που προέβλεψε το ράλι ποντάρει σε νέο ρεκόρ του S&P 500

Η τιμή-στόχος που δίνουν για τον S&P 500 προβλέπει κέρδη 13% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής

Νέο ρεκόρ περιμένει στη Wall Street η Oppenheimer, ένας από τους μεγαλύτερους «ταύρους» της αμερικανικής αγοράς, καθώς θέτει την τιμή-στόχο του 2024 για τον S&P 500 στις 5.200 μονάδες.

Ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Oppenheimer Asset Management, John Stoltzfus, προέβλεψε εύστοχα το φετινό ράλι των αμερικανικών μετοχών, ενώ μαζί με τον Tom Lee της Fundstrat είναι οι πιο αισιόδοξοι για το 2024.

Η τιμή-στόχος που δίνουν για τον S&P 500 προβλέπει κέρδη 13% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, ενώ είναι και κατά 8% υψηλότερη από το έως σήμερα ιστορικό υψηλό.

«Πιστεύουμε ότι το 2024 θα είναι μια μεταβατική χρονιά, καθώς οι αγορές θα αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη στροφή της Fed από την περιοριστική νομισματική πολιτική σε μία πιο ευνοϊκή στάση», σημειώνει ο John Stoltzfus σε ανάλυσή του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πρόβλεψη του αναλυτή για άνοδο του S&P 500 μέσα στο 2023 αποδείχθηκε σωστή, όμως η τιμή-στόχος των 4.400 μονάδων που είχε δώσει είναι χαμηλότερη από τα τρέχοντα επίπεδα του δείκτη.

Για το 2024, η Oppenheimer περιμένει περαιτέρω κέρδη και συστήνει στους επενδυτές να επιμείνουν με τους μέχρι στιγμής κερδισμένους, όπως είναι οι κυκλικές μετοχές και οι τεχνολογικές. Ο οίκος προβλέπει, πάντως, ότι το ράλι θα διευρυνθεί.

Επίσης, περιμένει αύξηση των εταιρικών κερδών κατά 9% και P/E γύρω στο 21,7, με τις αποτιμήσεις δηλαδή να παραμένουν περίπου στα τρέχοντα επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ