Διαδικασία πτώχευσης για την Meeting Point θυγατρική της FTI - Η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου

Διαδικασία πτώχευσης για την Meeting Point θυγατρική της FTI - Η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου

Η δίκη για την πτώχευση της Meeting Point αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου

Προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται προσωρινά κάθε πραγματική ή νομική μεταβολή της περιουσίας της και αναστέλλονται προσωρινά οι ατομικές διώξεις σε βάρος της Meeting Point, εξέδωσε σήμερα το Πρωτοδικείο Αθηνών στο πλαίσια της δίκης περί κήρυξης της Meeting Point, σε πτώχευση. Η εν λόγω δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η Meeting Point ανήκει στον γερμανικό τουριστικό Όμιλο FTI Group, και διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αγαπηνός και Συνεργάτες», προηγούμενες δικαστικές ενέργειες τόσο στο Πρωτοδικείο Αθηνών όσο και στο Πρωτοδικείο Ρόδου για την διασφάλιση απαιτήσεων πιστωτών της Meeting Point είχαν απορριφθεί και είναι η πρώτη φορά που φέρεται να γίνεται ένα πρώτο βήμα στο πλαίσιο της διαδικασίας διασφάλισης της πτωχευτικής περιουσίας της εταιρείας προς ικανοποίηση των δεκάδων πιστωτών της.

Τα εν λόγω προληπτικά μέτρα διατάχθηκαν κατόπιν αίτησης της εταιρίας με την επωνυμία «Z.F.S. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», η οποία είχε δανείσει πολυάριθμο προσωπικό στα ξενοδοχεία διαχείρισης της ΜΕΕΤΙΝΤ POINT και η τελευταία έχει αφήσει ανεξόφλητο υπόλοιπο για το προσωπικό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας

Οι πρώτες δικαστικές ενέργειες που έγιναν δεκτές στα πλαίσια της πτώχευσης της ελληνικής εταιρίας «MEETING POINT HOTEL MANAGEMENT HELLAS A.E» , η οποία ανήκει στον μεγάλο τουριστικό Όμιλο FTI Group αφορούν τη λήψη προληπτικών μέτρων κατά της εν λόγω εταιρίας.

Συγκεκριμένα σήμερα 03-07-2024 χορηγήθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών στα πλαίσια της δίκης περί κήρυξης της MEETING POINT σε πτώχευση, η οποία έχει προσδιοριστεί στις 25-09-2024, προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται προσωρινά κάθε πραγματική ή νομική μεταβολή της περιουσίας της και αναστέλλονται προσωρινά οι ατομικές διώξεις σε βάρος της.

Σημειώνουμε ότι προηγούμενες δικαστικές ενέργειες τόσο στο Πρωτοδικείο Αθηνών όσο και στο Πρωτοδικείο Ρόδου για την διασφάλιση απαιτήσεων πιστωτών της MEETING POINT είχαν απορριφθεί και είναι η πρώτη φορά που φέρεται να γίνεται ένα πρώτο βήμα στα πλαίσια της διαδικασίας διασφάλισης της πτωχευτικής περιουσίας της ΜΕΕΤΙNG POINT προς ικανοποίηση των δεκάδων πιστωτών της.

Τα εν λόγω προληπτικά μέτρα διατάχθηκαν κατόπιν αίτησης της εταιρίας με την επωνυμία «Z.F.S. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», η οποία είχε δανείσει πολυάριθμο προσωπικό στα ξενοδοχεία διαχείρισης της ΜΕΕΤΙΝΤ POINT και η τελευταία έχει αφήσει ανεξόφλητο υπόλοιπο για το προσωπικό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Την εν λόγω εταιρία εκπροσώπησε στο δικαστήριο η δικηγορική εταιρία ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ενώ αναμένεται στις 15-07-2024 και νέα εκδίκαση για την σφράγιση της συνολικής περιουσίας της ΜΕΕΤΙΝG POINT και τον διορισμό προσωρινού συνδίκου πτώχευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών είχε γίνει δεκτή από το Πρωτοδικείο Αθηνών και προσωρινή διαταγή της εταιρίας ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε., την οποία ομοίως εκπροσώπησε η δικηγορική εταιρία ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ σύμφωνα με την οποία αφαιρέθηκαν από τις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων τα ανεξόφλητα εμπορεύματα – ποσότητες κρεάτων που είχε πωλήσει η ανωτέρω εταιρία στην MEETING POINT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ