Ackman:Έβγαλε κέρδη 200 εκατ. δολ.από το στοίχημα έναντι των αμερικανικών ομολόγων

 Ackman:Έβγαλε κέρδη 200 εκατ. δολ.από το στοίχημα έναντι των αμερικανικών ομολόγων

 

«Η οικονομία επιβραδύνεται ταχύτερα από ό,τι υποδηλώνουν πρόσφατα στοιχεία», έγραψε ο Ackman στο Χ

 

Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Bill Ackman, ο οποίος παραδοσιακά επενδύει σε μετοχές, κέρδισε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια από ένα στοίχημα έναντι των αμερικανικών 30ετών ομολόγων του Δημοσίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Ο Ackman είπε τη Δευτέρα στο X, "καλύψαμε το bond short" περίπου 12 εβδομάδες αφότου ανακοίνωσε το στοίχημα στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

«Η οικονομία επιβραδύνεται ταχύτερα από ό,τι υποδηλώνουν πρόσφατα στοιχεία», έγραψε ο Ackman στην ανάρτηση, προσθέτοντας «Υπάρχει πάρα πολύς κίνδυνος στον κόσμο να παραμείνουν βραχυπρόθεσμα ομόλογα με τα τρέχοντα μακροπρόθεσμα επιτόκια».

Μετοχές όπως η Chipotle Mexican Grill, η Alphabet Inc, η Restaurant Brands International και η Canadian Pacific Kansas City Limited αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου Pershing Square, το οποίο έχει δημιουργηθεί κυρίως για να επωφεληθεί από τις ανοδικές μετοχές. Αλλά από καιρό σε καιρό, ο Ackman βάζει επίσης "φράκτες" για την προστασία του χαρτοφυλακίου.

Παρόλο που οι τιμές μετριάζονταν κάπως, ο Ackman τον Αύγουστο υποστήριξε ότι οι υψηλότερες αμυντικές δαπάνες, η έλλειψη ενέργειας, η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και η αυξημένη διαπραγματευτική δύναμη της εργασίας θα διατηρούσαν τις πληθωριστικές πιέσεις υψηλές. «Συνεχίζουμε να αντισταθμίζουμε τον κίνδυνο αύξησης των επιτοκίων του Δημοσίου στα 30ετή, επειδή εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τον κίνδυνο υψηλότερων μακροπρόθεσμων επιτοκίων στις αποτιμήσεις των μετοχών», είπε στους επενδυτές του.

Η απόδοση των 30ετών ομολόγων ήταν περίπου 4,16% όταν ανακοίνωσε το στοίχημά του εναντίον τους. Είπε ότι η απόδοση του ομολόγου, η οποία κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση των τιμών, μπορεί να ανέλθει στο 5,5%.

Αλλά η σύγκρουση μεταξύ της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς και του Ισραήλ ενοχλεί τους επενδυτές και υποδηλώνει ότι τα ομόλογα θα μπορούσαν να γίνουν μια ασφαλής επενδυτική επιλογή. Οι αποδόσεις έχουν κυμαίνονται γύρω στο 5,08%.

Το 2020 ο Ackman ήταν μεταξύ ενός μικρού αριθμού επενδυτών που αξιοποίησαν νωρίς την κρίση του COVID-19 και έβαλαν αντιστάθμισμα που έφερε έσοδα 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ