Πόλεμος στο Ισραήλ- Νεκροί και τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ- Νεκροί και τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας

Παλαιστίνιοι ένοπλοι διείσδυσαν σε περιοχές του νότιου Ισραήλ

Παγκόσμια ανησυχία για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ και η απάντηση των Ισραηλινών στη νέα παλαιστινιακή ιντιφάντα εγκαινιάζουν νέο γύρο εχθροπραξιών με απρόβλεπτες συνέπειες. Τουλάχιστον 22 νεκροί και πάνω από 500 τραυματίες στο Ισραήλ

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς, ανεβάζοντας ξανά στα ύψη το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης. Παλαιστίνιοι ένοπλοι διείσδυσαν σε περιοχές του νότιου Ισραήλ ενώ εξαπολύθηκε ομοβροντία ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας το πρωί, σε μια αιφνιδιαστική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε αεροπορικά πλήγματα, ενώ μαίνονται και χερσαίες μάχες. Σε κατάσταση πολέμου κήρυξε το Ισραήλ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του είναι σε πόλεμο, ύστερα από την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς. «Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο», ανέφερε ο Ισραηλινός ηγέτης σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ ΑΒίβίβ. "Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τιμήμα που δεν φαντάζεται". "Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε". Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ απηύθυνε αντίστοιχο μήνυμα. Το Ισραήλ επιστράτευσε τους εφέδρους και ο Γκάλαντ δήλωσε ότι το «Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ