Κίνα:To 80% θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό- Πρώτη στις προτιμήσεις η Ευρώπη

 Κίνα:To 80% θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό- Πρώτη στις προτιμήσεις η Ευρώπη

Ωστόσο σύμφωνα με έρευνα εξέφρασαν ενδιαφέρον για εξοικονόμηση κόστους ταξιδιού ταξιδεύοντας εκτός εποχής, συντομεύοντας τη διαμονή τους ή αναζητώντας φθηνότερα καταλύματα

 

Η ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό στην Κίνα έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, δήλωσαν οι διοργανωτές του ταξιδιωτικού συνεδρίου ITB την Τρίτη, επικαλούμενοι έρευνα στην οποία περίπου το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σχεδίαζε να ταξιδέψει στο εξωτερικό στο τους επόμενους 12 μήνες.

Μια έρευνα για την εταιρεία ταξιδιωτικών συμβούλων IPK, συνεργάτη του συνεδρίου, διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι όχι μόνο σκόπευαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες, αλλά να το κάνουν πιο συχνά από ό,τι στο παρελθόν, εάν είναι δυνατόν.

«Η αυξανόμενη προθυμία των Κινέζων να ταξιδέψουν περισσότερο στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες θέτει γερά θεμέλια για μια σημαντική ανάκαμψη το 2024», ανέφεραν οι διοργανωτές της ITB.

Το ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ευρώπη ήταν υψηλότερο από ό,τι φάνηκε σε προηγούμενες μελέτες, όταν οι Κινέζοι ταξιδιώτες προτιμούσαν τις γειτονικές χώρες, δήλωσαν οι διοργανωτές της ITB, μιας από τις κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βερολίνο.

Το απέδωσαν αυτό σε ένα αποτέλεσμα κάλυψης, αφού οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έκαναν την Ευρώπη ουσιαστικά απρόσιτη στους Κινέζους τουρίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ωστόσο, οι Κινέζοι επισκέπτες είναι πιθανό να επιστρέψουν με λιγότερα χρήματα από πριν, σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία οι ερωτηθέντες εξέφρασαν ενδιαφέρον για εξοικονόμηση κόστους ταξιδιού ταξιδεύοντας εκτός εποχής, συντομεύοντας τη διαμονή τους ή αναζητώντας φθηνότερα καταλύματα.

Σε γενικές γραμμές, οι κινεζικές ταξιδιωτικές δαπάνες εξακολουθούν να είναι πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ