WSJ: Ο Έλον Μασκ δανείστηκε 1 δισ. δολάρια από τη SpaceX για την συμφωνία με το Twitter

 WSJ: Ο Έλον Μασκ δανείστηκε 1 δισ. δολάρια από τη SpaceX για την συμφωνία με το Twitter

Ο Μασκ είχε συμφωνίες με τράπεζες για να δανειστεί έναντι των μετοχών του στις εταιρείες του, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Tesla, ενώ η SpaceX έχει χρησιμεύσει ως δανειστής του

 

Ο Έλον Μασκ απέσυρε δάνειο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη SpaceX - την εταιρεία πυραύλων δύο δεκαετιών που διευθύνει ο δισεκατομμυριούχος - περίπου την ίδια περίοδο που εξαγόραζε το Twitter, γνωστό πλέον ως X, για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal.

Η SpaceX ενέκρινε το δάνειο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο υποστηρίχθηκε από ορισμένες μετοχές της SpaceX του Μασκ, τον Οκτώβριο και ο Μασκ το απέσυρε όλο τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση, επικαλούμενη έγγραφα. Ο Μασκ ανέλαβε την ιδιοκτησία του Twitter τον Οκτώβριο.

Ο Μασκ είχε συμφωνίες με τράπεζες για να δανειστεί έναντι των μετοχών του στις εταιρείες του, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Tesla, ενώ η SpaceX έχει χρησιμεύσει ως δανειστής του, ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι η πληρωμή για το Twitter είναι ακόμη πιο περίπλοκη.

Ο Μασκ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της SpaceX με μερίδιο 42% και σχεδόν το 79% της ψήφου της από τον Μάρτιο, αναφέρει η έκθεση, επικαλούμενη μια κατάθεση στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών. Η SpaceX είχε διαθέσιμα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και τίτλους στα τέλη του περασμένου έτους, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη έγγραφα.

Ο Έλον Μασκ πούλησε ένα τεράστιο κομμάτι των μετοχών του στην Tesla το 2022, τόσο πριν όσο και μετά τη συμφωνία με το Twitter, ανεβάζοντας τις συνολικές του πωλήσεις σε περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που απογοήτευσε τους επενδυτές στον κατασκευαστή EV.

Τον Απρίλιο του 2023, η Tesla αποκάλυψε ότι είχε αυστηρότερους κανόνες γύρω από τον Musk χρησιμοποιώντας το μερίδιό του στην εταιρεία για να δανειστεί χρήματα, σύμφωνα με την έκθεση WSJ.

Εκτός από την Tesla και τη X, ο Musk είναι συνιδρυτής της νεοσύστατης εταιρείας Neuralink με τσιπ εγκεφάλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ