Μ. Vestager: Yποψήφια για την ΕΤΕπ η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ

Μ. Vestager: Yποψήφια για την ΕΤΕπ η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ

Η Vestager επέβαλε πρόστιμο στην Google της Alphabet με περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία

Η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ, Margrethe Vestager, γνωστή για την καταστολή και τα βαριά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους Big Tech για αντιανταγωνιστικές πρακτικές, διεκδικεί την κορυφαία θέση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ανακοίνωσε την Τρίτη.
Η Vestager, η οποία βρίσκεται στη θέση της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2014, θα ολοκληρώσει τη δεύτερη πενταετή θητεία της στα τέλη του επόμενου έτους.

«Είμαι ικανοποιημένη που η κυβέρνηση της Δανίας πρότεινε το όνομά μου για να ελεγχθεί ως πιθανής υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων», ανέφερε σε δήλωση.
"Και επιβεβαιώνω τη διαθεσιμότητά μου για την αξιολόγηση, εν αναμονή της διαδικασίας και των επόμενων βημάτων της τράπεζας. Σε αυτό το στάδιο δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω."

Η ΕΤΕπ, ο βραχίονας δανεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχει δισεκατομμύρια ευρώ για πολλαπλά έργα. Ο σημερινός επικεφαλής της είναι ο Werner Hoyer, ο οποίος διορίστηκε εκ νέου για δεύτερη θητεία το 2018.

Η Vestager επέβαλε πρόστιμο στην Google της Alphabet με περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία για αντιανταγωνιστικές πρακτικές και την περασμένη εβδομάδα απείλησε να διαλύσει την επικερδή επιχείρηση ψηφιακής διαφήμισης.

Επίσης, ερευνά την Meta Platforms, την Apple και τη Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ