Βρετανία: Η Marks & Spencer μειώνει τις τιμές των τροφίμων

 Βρετανία: Η Marks & Spencer μειώνει τις τιμές των τροφίμων


Η M&S μειώνει τις τιμές σε 70 προϊόντα και κρατά σταθερές σε 150 ενώ Morrisons μειώνει τις τιμές σε 47 προϊόντα

 

Η Marks & Spencer έγινε τη Δευτέρα ο τελευταίος όμιλος σούπερ μάρκετ στη Βρετανία που μείωσε τις τιμές των τροφίμων, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η έκρηξη του πληθωρισμού πρόκειται να υποχωρήσει.
Η κίνηση της M&S ακολουθεί παρόμοιες πρόσφατες ενέργειες από τους μεγάλους λιανοπωλητές τροφίμων της χώρας.

Η βασική δέσμευση του πρωθυπουργού Rishi Sunak για μείωση του πληθωρισμού στο μισό το 2023 υπονομεύτηκε από τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό των τροφίμων, ο οποίος κυμαινόταν σε πάνω από 19% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, και 17,2% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου.
Οποιεσδήποτε ενδείξεις ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει ή ακόμα και να αντιστραφεί τους επόμενους μήνες παρακολουθούνται στενά από την Τράπεζα της Αγγλίας, νομοθέτες και καταναλωτές λόγω της κρίσης κόστους ζωής στο δεύτερο έτος της.

Η M&S μείωσε την τιμή 70 βασικών προϊόντων, όπως ο μοσχαρίσιος κιμάς, το ελληνικό γιαούρτι, τα φιλέτα σολομού, τα ρεβίθια και τα περιτυλίγματα τορτίγιας, μεταξύ 3% και 25%.

Ο όμιλος κλειδώνει επίσης τις τιμές σε 150 προϊόντα μέχρι το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένων των χοιρινών λουκάνικων, του τυριού Cheddar και της λαχανοσαλάτας.

Επίσης τη Δευτέρα, η Morrisons, ο πέμπτος μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, δήλωσε ότι μειώνει τις τιμές 47 προϊόντων κατά μέσο όρο πάνω από 25%.

Την Παρασκευή, ο ηγέτης της αγοράς Tesco ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων στη Βρετανία έχει κορυφωθεί.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα, η Asda, η Νο. 3 παίκτρια, πάγωσε τις τιμές σε περισσότερα από 500 προϊόντα μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η No. 2 Sainsbury's ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την τιμή του χαρτιού υγείας έως και 11% μετά άλλες πρόσφατες μειώσεις τιμών της, και το πολυτελές παντοπωλείο Waitrose μείωσε την τιμή για περισσότερα από 200 προϊόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ