Η τοποθέτηση εντάσεται στο πλαίσιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον πληθυσμό ακριτικών περιοχών
Η μονάδα μελετών και κατασκευών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου εκτέλεσε εργασίες τοποθέτησης μεταλλικής γέφυρας τύπου Bailey στον ποταμό Άραχθο, επί της επαρχιακής οδού Μικρής Γότιστας – Ανατολής Ιωαννίνων του Δήμου Μετσόβου.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η τοποθέτηση εντάσεται στο πλαίσιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον πληθυσμό ακριτικών περιοχών.
Η υπό κατασκευή γέφυρα Bailey θα έχει μήκος πενήντα μέτρα, ενώ για την έδρασή της κατασκευάζεται πρόβολος μήκους τριάντα μέτρων με το συνολικό μήκος της κατασκευής να ανέρχεται σε ογδόντα μέτρα και το βάρος της να υπερβαίνει τους ογδόντα τόνους.
Η τοποθέτηση της γέφυρας, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποσκοπεί στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας, η οποία είχε διακοπεί μετά από έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε την κατάρρευση της προϋπάρχουσας.
Οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται από προσωπικό του 8ου λόχου μηχανικού, διεξάγονται υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, έντονων καιρικών φαινομένων και συνεχούς ροής μεγάλων ποσοτήτων νερού, ενώ επιλύθηκαν σε ελάχιστο χρόνο σημαντικές τεχνικές δυσκολίες που αφορούσαν στην έδραση της γέφυρας σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















