Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Πάνω από 143.000 δωρεάν ιατρικές πράξεις το ά εξάμηνο στα δημοτικά ιατρεία

 Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Πάνω από 143.000 δωρεάν ιατρικές πράξεις το ά εξάμηνο στα δημοτικά ιατρεία

Στο δήμο λειτουργούν σήμερα τέσσερα δημοτικά πολυϊατρεία/ιατρικά κέντρα, εξοπλισμένα με σύγχρονο ιατροδιαγνωστικό εξοπλισμό, και οκτώ συνολικά δημοτικά ιατρεία σε κάθε ΚΑΠΗ

 


Πάνω από 143.000 δωρεάν ιατρικές πράξεις πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2022 στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών σύμφωνα με τα επίσημα τα απολογιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Δήμο. Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών λειτουργούν σήμερα τέσσερα δημοτικά πολυϊατρεία/ιατρικά κέντρα, εξοπλισμένα με σύγχρονο ιατροδιαγνωστικό εξοπλισμό, και οκτώ συνολικά δημοτικά ιατρεία σε κάθε ΚΑΠΗ, , εξυπηρετώντας περισσότερα από 11.000 μέλη των ΚΑΠΗ, με τις ιατρικές υπηρεσίες να παρέχονται επιπλέον στους άπορους, ανασφάλιστους και τα παιδιά τους, μετανάστες-πρόσφυγες και τα παιδιά τους καθώς επίσης στους 1.150 ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με το συνολικό πληθυσμό που εξυπηρετείται να ξεπερνά τις 13.000 πολίτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία, οι δωρεάν ιατρικές και υγειονομικές πράξεις (υπηρεσίες και παροχές) που πραγματοποιήθηκαν από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2022 από τα δημοτικά ιατρεία έφθασαν στις 143.083 συνολικά , αριθμό αυξημένο κατά 3.177 έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου 2021. Σύμφωνα με το δήμο Νεάπολης-Συκεών οι πολίτες που εξυπηρετήθηκαν άμεσα από το δίκτυο των δημοτικών ιατρείων και τους συνεργαζόμενους ιατρούς, ωφελήθηκαν κατά 752.683,65 ευρώ, καθώς οι υπηρεσίες που δέχθηκαν ήταν δωρεάν χωρίς να καταβάλουν την προβλεπόμενη συμμετοχή τους (15%). Παράλληλα αναφέρεται ότι η οικονομική επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ είναι μηδενική καθώς το ποσό της προβλεπόμενης συμμετοχής του στο κόστος των υπηρεσιών και παροχών (1.205.387,44 ευρώ) καλύφθηκε από το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ).

«Το παράδειγμα του δήμου μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει επιτέλους να ακολουθήσει και η χώρα μας, όπως γίνεται στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης. Είναι προς όφελος της κοινωνίας, είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας, του Συστήματος Υγείας και του Ασφαλιστικού», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης σημειώνοντας ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών «δεν θα σταματήσει να πολλαπλασιάζει και να βελτιώνει διαρκώς τις υπηρεσίες του . «Όλα αυτά τα σπουδαία που απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πόσο περισσότερα και πόσο καλύτερα θα ήταν όλα, εάν η Πολιτεία θεσμοθετούσε τη δυνατότητα συμβασιοποίησης των δημοτικών ιατρείων με τον ΕΟΠΥΥ, όπως επίμονα ζητάμε και δεν θα σταματήσουμε να το διεκδικούμε» πρόσθεσε ο κ. Δανιηλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ