O γρίφος της ΑΜΚ της Attica bank, η DG Comp και το discount

O γρίφος της ΑΜΚ της Attica bank, η DG Comp και το discount
Εντονο παρασκήνιο αναπτύσεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από την ΑΜΚ της Attica bank.

Και αυτό γιατί παρά το αυξημένο ενδιαφέρον αρκετών ξένων fund να τοποθετήσουν κεφάλαια, τα πράγματα μπλέκονται τόσο από την στάση που τηρεί η DGcom, όσο και από τις επιδιώξεις των υποψηφίων στρατηγικών εταίρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr,τα ξένα funds που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ ύψους 434 εκατ. ευρώ, ζητάνε να αποκτήσουν ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας Αττικής και μάλιστα με μεγάλο discount , αλλά και την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της τράπεζας. Eνδεχόμενο που θα προκαλούσε σημαντικό dilution στο ποσοστό που κατέχει το ΤΣΜΕΔΕ, αλλά και την αλλαγή διοίκησης.

Το Ταμείο των μηχανικών, που κατέχει το 51%, είναι διατεθειμένο να μειώσει το ποσοστό μέχρι το 34%. Επομένως, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, ο στρατηγικός επενδυτής ή σχήμα επενδυτών καλύπτει περίπου τα 326 εκατ. και το ΤΣΜΕΔΕ τα 108 εκατ. ευρώ. Το άλλο σενάριο, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, είναι το Ταμείο να διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο, αλλά η Κομισιόν να «μπλοκάρει» την ΑΜΚ διότι υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί κρατική ενίσχυση. Ουσιαστικά η DG Comp φέρεται να μη δίνει το πράσινο φως στην ΑΜΚ και να ζητά ο ρόλος του ταμείου να περιορισθεί σε αυτόν του εγγυητή της αύξησης κεφαλαίου.

Όπως και να έχει πριν τις 13 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί η Α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, δεν θα μάθουμε τις λεπτομέρειες. Εν αναμονή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ