Η Goldman Sachs επικεντρώνεται στους υπερ-πλουσίους και πωλεί μέρος της περιουσίας της

 Η Goldman Sachs επικεντρώνεται στους υπερ-πλουσίους και πωλεί μέρος της περιουσίας της

Η ιδιωτική περιουσιακή μονάδα της Goldman επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για πελάτες εξαιρετικά υψηλής καθαρής θέσης

 

Η Goldman Sachs μελετά την πώληση ενός μέρους της επιχειρηματικής της περιουσίας που απευθύνεται σε πελάτες υψηλής καθαρής αξίας, καθώς στρέφει την προσοχή της πίσω στην εξυπηρέτηση των υπερ- πλουσίων.

Η τράπεζα της Wall Street αξιολογεί εναλλακτικές λύσεις για την εγγεγραμμένη μονάδα συμβούλων επενδύσεων, που ονομάζεται Personal Financial Management (PFM), η οποία διαχειρίζεται περίπου 29 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Goldman αγόρασε τον εγγεγραμμένο επενδυτικό σύμβουλο, παλαιότερα γνωστό ως United Capital Financial Partners, για 750 εκατομμύρια δολάρια το 2019, όταν διαχειριζόταν περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια. Η αγορά είχε στόχο να διευρύνει τη λίστα πελατών της Goldman πέρα από τους εξαιρετικά πλούσιους, αλλά η μονάδα παρέμεινε ένα μικρό μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της τράπεζας.

Η ιδιωτική περιουσιακή μονάδα της Goldman επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για πελάτες εξαιρετικά υψηλής καθαρής θέσης.

Η πιθανή αποεπένδυση έρχεται αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον αναδιοργάνωσε την εταιρεία σε τρεις μονάδες πέρυσι και περιόρισε τις φιλοδοξίες για τις ζημιογόνες καταναλωτικές της δραστηριότητες.

Η επιχείρηση fintech της GreenSky είναι επίσης προς πώληση.

Η Solomon δέχεται πιέσεις να ανατρέψει τις τύχες της Goldman αφού τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 60% το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι απομειώσεις στις καταναλωτικές της επιχειρήσεις και οι επενδύσεις σε ακίνητα επηρέασαν τα κέρδη.

Η τράπεζα σχεδιάζει να αναπτύξει τη βασική επιχειρηματική της δραστηριότητα εξυπηρετώντας πελάτες εξαιρετικά υψηλής καθαρής θέσης, επαναλαμβάνοντας τις φιλοδοξίες από την ημέρα των επενδυτών της στα τέλη Φεβρουαρίου. Άλλες βασικές επιχειρήσεις πλούτου περιλαμβάνουν τον οικονομικό προγραμματισμό στο χώρο εργασίας μέσω της Ayco και της Marcus, ανέφερε η Goldman.

Οι τράπεζες των ΗΠΑ ανταγωνίζονται για να εξυπηρετήσουν εξαιρετικά πλούσιους πελάτες παρέχοντας μεσιτικές, στεγαστικές και άλλες υπηρεσίες, καθώς και σχεδιασμό ακινήτων και φορολογίας. Αυτές οι δραστηριότητες τείνουν να παράγουν πιο σταθερά έσοδα από τις ασταθείς δραστηριότητες της Wall Street, όπως η επενδυτική τραπεζική και οι συναλλαγές, που συνδέονται στενά με την οικονομική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ